Masterclass Yvon van Bergen. Les 2

Gepubliceerd op Dinsdag 11 september 2018

Niet te lang doorgaan!

De tweede les bij Yvon van Bergen Portrait Paintings draaide vooral om kleur. Eigen kleuren maken en met de insteek dat die er ook oneindig veel zijn. De videos en opdrachten zijn echt mooi. Het is net alsof de topchef van je lievelingsrestaurant je meeneemt in zijn keuken en jouw het complete recept leert! Alleen ook daar geldt, wat talent zou wel handig zijn.

Eigen tempo
Wat zo geweldig is van deze masterclass is toch echt dat Yvon je op het hart drukt dat je het niet fout kunt doen. Je kunt niet achter lopen of te snel gaan. Alles mag op jouw manier in jouw tempo. Met één kleine kanttekening, niet te lang doorgaan om het perfect te willen krijgen. Dat klinkt makkelijk, maar dat kan best lastig zijn. We krijgen heel veel opdrachten en dat is ook echt nodig in de zoektocht naar jouw handschrift, jouw eigen stijl .Die heb ik nog niet gevonden by the way;)
Maar ik heb wel ontdekt dat ik de verf het liefst direct op mijn kwast smeer of op mijn papier en dan bijvoorbeeld lekker mengen met mijn vingers. Ik heb dat perfecte alle kleurtjes op een palet al na 2 weken losgelaten. Klein applausje voor mezelf. Ik zag net dat ik les 3 binnenkreeg dus daar ga ik me deze week op verheugen. Ik vind het in ieder geval nog steeds super ontspannen om te doen en de hele reis er naar toe nu al erg waardevol.

Meer weten? www.yvonvanbergen.nl