Pannenkoeken & Bellenblaas

Gepubliceerd op Dinsdag 04 september 2018

Dit weekend zal het hopelijk nog een keer lekker zomers aanvoelen. Volgens de voorspellingen zullen we zo'n 20 graden zien. Perfect weer dus voor een Food Truck Festival. Laat dat in Boxmeer dit weekend weer groots aangepakt worden. Het lekker.uit festival wordt wederom in het Weijerpark op zaterdag en zondag gehouden. Met natuurlijk lekker eten, maar ook met theater, cabaret, muziek en fotografie. Voor de kinderen wordt er door het Smaakcentrum een pannenkoekenbakwedstrijd gehouden waar onder andere de burgemeester in de jury zit om te proeven. Jaloers! 

Ook kunnen de kids dit jaar weer met bubbles without borders spelen. Dit jaar zelfs gratis, ik weet niet wie of wat hiervoor heeft gezorgd, maar dat vind ik werkelijk fantastisch. Bedankt daarvoor! Bellenblaas was echt mijn favoriete speelgoed, mijn zus en ik konden daar uren mee rondrennen en zo onze eigen magische wereld mee creëren. Ik kan het niet goed uitleggen, maar die glinsterende, glanzende bellen die dan hoog de lucht in gingen en dan opeens uit elkaar spatten. Ik vond het geweldig! 
Dus toen ik die mega bellen zag vorig jaar, moest ik meteen aan mijn zus denken! Hoe grandioos hadden wij dat als kind gevonden! Of misschien stiekem nog steeds... Want hoeveel dingen die je als kind leuk vond doe jij nog? Ik ben weer wat dingen gaan oppakken, dansen en tekenen bijvoorbeeld. Ik sta waarschijnlijk bekend als best nuchter, maar soms denk ik dat je als kind compleet verbonden bent met je ziel. En dat wanneer je als volwassene iets doet wat je als kind ook graag deed, je jouw ziel weer voedt. Klinkt dat zweverig of gek, of snappen jullie wat ik bedoel? Ik heb dat ook met bijvoorbeeld eten wat ik vroeger geweldig vond, de echte groentesoep van oma of de hemelse modder van mijn moeder. Als ik dat eet gaat er iets stuiteren, ik krijg daar dan echt energie van. Dat heb ik met de chocola én de soep dus het is niet de hoeveelheid suiker. Het is mijn kleine ik. Ik vind lekker.uit dan ook Fantastisch, met een hoofdletter. Er is alles wat mijn grote en kleine ik leuk vinden. Cabaret, muziek, theater, de uitreiking van de Dr Peelenprijs( op zondag 12.00 uur voorafgaand aan het festival) eten en bellenblaas. En pannenkoeken, oh yes pannenkoeken mijn vaders specialiteit. Dus beste burgemeester mocht uw pannenkoek af en toe ineens krimpen dan was ik dat misschien... kleine ik dan, want die was soms best ondeugend!