Genieten voor een goed doel

Gepubliceerd op Dinsdag 06 november 2018

Soms heb je op een zondag verplichtingen waar je bijna niet onderuit kunt. Voetbal kijken bij je zoon, thee bij je schoonmoeder of de auto wassen. Maar stiekem heb je misschien veel meer zin in een dag simpelweg genieten. Genieten van goede muziek, een goed glas wijn of bier en een goed bordje eten. Dan heb ik goed nieuws voor je! Zondag 11 november kun je dat namelijk ongegeneerd doen. 
Je kunt vanaf 14.00 uur Riche in Boxmeer binnenwandelen en jezelf laten onderdompelen in de muzikale klanken van bijvoorbeeld The Naked Sweat Drips, Fake Grass, Anna Balou Baartmans samen met Tom Baartmans en echt nog veel meer! 
Nu denk je misschien; ja, leuk maar ik kom toch niet onder mijn verplichtingen uit? Jawel, dat is het mooie ervan! Want deze dag is voor het goede doel! Het is namelijk voor de stichting Happy New World Foundation. Met de opbrengst van dit concert willen zij dromen in India verwezenlijken.

Cecile de oprichtster is zelf meerdere keren in India geweest en heeft daar diverse weeshuizen bezocht. Daar kwam zij achter het schrijnende feit dat heel veel moeders hun kindje maar al te graag zouden willen houden, maar dat zij door armoede hiervoor geen kans hebben. Het beste wat zij denken te kunnen doen is hun kind afstaan ter adoptie. Dat brak haar hart en daarom besloot ze toen op dat moment een stichting op te richten. Haar doel? Ondanks de heersende armoede toch een kans te creëren om de kinderen bij hun moeders te houden.

Ze willen onder andere een eco-village bouwen waar een grote tuin met een natuurlijk ecosysteem voor een zelfvoorzienende leefstijl moet zorgen. Met een gemeenschapshuis voor onder andere yoga, meditatie en bewustwording workshops. Een community waar ook een werkvoorziening voor moeders gecreëerd gaat worden. Het hele project is van begin tot eind oorverdovend applaus waard. Maar wat mij het diepst raakt, het allermooiste van dit toch al prachtige concept, vind ik de helende vlindertuin. Ik zie dat zó voor me. Dat je daar als moeder zit met je kindje. Opgelucht en onzeker. Intens gelukkig en doodsbang. Moederschap is vaak al tegenstrijdig in een 'gewone' situatie, maar laat staan wanneer alles om je heen nog zo pril en onzeker is. Hoe fijn moet dat dan zijn in zo'n tuin waar je vlindertjes om je heen ziet fladderen. Hun kalmte en hun kleur. Voor mij zijn vlinders als een belofte, dat er meer is dan we denken. 

En jij kunt dus meewerken aan die plek, door gezellig naar Riche te komen zondag. Voor de vlinders. Voor de moeders. Voor de kinderen. Voor een Happy New World! En lekker voor jezelf!