Vrouwenpower

Gepubliceerd op Donderdag 07 maart 2019

Morgen is het Internationale Vrouwendag. De dag waar iedereen stilstaat, of in ieder geval zou moeten stilstaan, bij de verschillen die er nog steeds overal ter wereld zijn in onze maatschappij wanneer het op gelijke rechten aankomt. De dag dat wij vrouwen massaal een vuist maken naar iedere kerel die ons ziet als minder dan een gelijke. Naar alle 'vrouwen hebben één recht en dat is het aanrecht' types.

Terwijl ik me afvroeg hoe dit te gaan vieren zag ik een aantal Vrouwendag Events op de kalender staan. Boordevol workshops zoals haarvlechten, make up tutorials, cupcake bakken, sieraden shoppen en vrij dansen. Dat is natuurlijk hartstikke leuk, maar dat kan ik allemaal al.
 

Ik denk dat ik volgend jaar een Vrouwendag ga organiseren voor alles wat wij juist nog niet kunnen. Met workshops zoals: leren de kachel aansteken, ruitenwisservloeistof bijvullen, zelfstandig een schilderij ophangen en de vuilniszak buitenzetten. Dan zouden de mannen de worshops moeten volgen die wij nu al 100 jaar doen. Zodat als jij thuiskomt, jij nog even snel de batterijen in de rookmelder vervangt en een band plakt alvorens je aanschuift aan de eettafel. Daarna zetten we het vuilnis buiten en stoppen we even omdat ons oog valt op iets vreemds in de woonkamer. Je vent die al dansend het haar van je dochter vlecht en het zonlicht wat op zijn perfecte gehighlighte kaaklijn valt...

Oké, laat maar... Of we doen gewoon allemaal waar we goed in zijn en wat we leuk vinden. Krijg jij minder betaald op je werk dan je mannelijke collega's voor een gelijke functie die jij net zo goed of beter vervult? Dan is het mouwen opstropen en in je recht gaan staan. En hoor jij dat er ergens onrecht wordt aangedaan aan een vrouw en kan die een steuntje in de rug gebruiken? Natuurlijk is dat teamgevoel en die Vrouwenpower dan tof. Dus of je nu morgen een cupcake gaat bakken of onder de motorkap van de auto hangt, wanneer je voor gelijke rechten bent kun je misschien onderstaande petitie tekenen. Zodat ook alleenstaande vrouwen en lesbische stellen hun diepgaande kinderwens uit kunnen laten komen! 
petities.nl/petitions/vergoeding-vruchtbaarheidsbehandeling-voor-elke-vrouw