Mooie Cybox Zomer!

Gepubliceerd op Donderdag 07 september 2017
Er waren een aantal mensen die wel graag een column zouden willen lezen over mijn werk bij Cybox.
Ik was en ben als journalist altijd diegene die bij mensen over de vloer kwam. Ik had wel collega's in de krantenwereld, maar die zag ik vooral met de kerstborrel. 
Toen ik hier bij Cybox begon had ik ineens echte collega's en werken we in teamverband. Super! 
Kletsen over alledaagse dingen, overleggen met elkaar en vooral van elkaar leren.
Alleen bij dat laatste val ik nog wel eens uit de boot, of nouja eigenlijk zwem ik er gewoon constant naast. Want als je denkt dat ik na vier jaar in de pauzes mee kan praten in dezelfde taal dan heb je het aardig mis.

We lunchen met gemiddeld tien man aan een grote tafel. Bas zit aan het hoofd en zegt dingen als : 'Iemand last gehad van de hoge latency en packet loss?' Er wordt wat geknikt en bevestigd. Bij dat soort vragen prop ik altijd snel wat brood in mijn mond en mompel dan iets onverstaanbaars. Zodat ze niet doorhebben dat ik er niets van begrijp.

Ik vraag aan Marcel of hij met iets leuks bezig is. 'Jazeker,' zegt hij.
'Ik ben momenteel bezig met de i18n van een orderbeheersysteem. Omdat deze al data bevat moet ik daar onder andere goed opletten bij het aanpassen van je database tables omdat je anders met je foreignkeys en views in de knoop kunt komen. En het laatste dat je wilt is natuurlijk dat je de bestaande data corrumpeert.' Hij lacht en ik lach mee.
'Ook de nodige aanpassingen in classes vergt natuurlijk aandacht, omdat we met een (eigen) framework werken kan je natuurlijk niet hebben dat de aanpassing van Foobar voor problemen zorgt in een plug-in of ander onderdeel waar je niet mee bezig bent en je dus over het hoofd zult zien. Natuurlijk werken we met dit soort omvangrijke aanpassingen met een dev copy en kan je een hoop ondervangen door het gebruik van een goede IDE maar dan nog blijft het spannend wanneer je een en ander naar de productie omgeving uitrolt. Of niet dan?'
'Zeker!' roep ik. Ik neem een slok koffie en roep: 'Iedereen klaar voor de Cyboxzomer?'
Die taal spreken we allemaal en iedereen valt over elkaar heen van enthousiasme. Een collega van het het Mediaplein die koffie komt bietsen vraagt: 'Cyboxzomer wat is dat?'
De een legt haarfijn uit wat we doen voor Daags na de Tour van website tot social en zelfs een eigen team hebben meerijden. De ander begint over de Vierdaagse feesten in Cuijk en de dag van Cuijk waar wij volop aan meewerken op de achter en voorgrond. Twee anderen beginnen een passievol relaas over Muziekpark.Terwijl ook de Bedrijvigbeurs bij het Ebben Inspyrium wordt aangevinkt en uiteraard ons twintigjarig bestaan. Ook de Land van Cuijk ballon die voor de zoveelste keer zal opstijgen bij het prachtige ballonfestival in Grave wordt vol enthousiasme benoemd. Ikzelf ben helemaal weg van de Romeinse weg! Heb je ze al gezien de helmen op de weg en de standaarden langs de kant? Cybox heeft deze letterlijk op de kaart gezet! Zo gaaf!

Ik kijk naar mijn collega's en ben supertrots op het feit dat wij met zijn allen veel meer bouwen dan websites, meer promoten dan advertenties en meer ontwikkelen en hosten dan dat wat er in een pc schuilt.
We bouwen, promoten, ontwikkelen en hosten ook de leukste en mooiste events van het Land van Cuijk. En zoals echte Land van Cuijkenaren zijn we o,zo bescheiden. Laten we daar nu eens met zijn allen mee stoppen! 

Terwijl ik een potje trots zit te wezen vraagt één van mijn bazen of ik de stagaire na de pauze wil uitleggen hoe de nieuwsbrief werkt. Tuurlijk.
Ik schuif naast haar met mijn stoel en begin: 'Het is echt supereasy, we werken hier met CMS dat voor zich spreekt. Ik heb als marketeer voor deze nieuwsbrief gekozen voor mailstage. Hier plaats je de bekopte content, fotootje en de url en dan ben je er al bijna.'
Ze kijkt me met grote ogen onbegrijpend aan. 
Oh Yes, ik word een Cyboxer. And damn proud of it!

Waarom trots op Cybox en het Land van Cuijk? Check hier waarom!