Geldzorgen

Gepubliceerd op Donderdag 08 april 2021

Het belangrijkste bezit wat je kunt hebben is je gezondheid, dat besef je vaak pas wanneer je ziek bent of diegene van wie je houdt dat is. Wat ontzettend onbelangrijk wordt al het andere geneuzel dan om je heen. Helaas is stress een van de grote ziektemakers, naar mijn mening nog vele malen groter dan corona. En wat zitten er veel mensen in de stress momenteel. Bijvoorbeeld om geldzorgen. Bang om je baan te verliezen, je huis te verliezen of je partner te verliezen. Maar ook zorgen als ouder, omdat je eigenlijk niet genoeg geld hebt om de sport van je kind te kunnen betalen, een laptop of een fiets voor school.

Ik heb ook in dat schuitje gezeten. Dat ik ontzettend blij was dat mijn dochter zo populair was op school, maar dat ik eigenlijk geen idee had hoe ik al die cadeautjes voor die kinderfeestjes moest betalen. Dat ik heel blij was dat de jongste een tijdje vegetarisch wou eten zodat ik geen vlees of vis hoefde te kopen omdat ik daar simpelweg het geld niet voor had.
Ik heb daarom ook niet na hoeven denken toen Stichting Leergeld Land van Cuijk mij vroeg of ik de PR wilde doen voor hun stichting. Want deze stichting helpt (alleenstaande) ouders met geldzorgen.

Zodat de kinderen ook meekunnen met hun leeftijdsgenoten. Wij kunnen dus echt helpen met die laptop, i-pad, fiets, sport, schoolkamp of bijvoorbeeld muziekles. Geldzorgen is natuurlijk iets van ieder tijdperk, maar zeker nu met corona is het een groeiend issue. Ben jij een alleenstaande ouder en verdien je minder dan 1400 netto per maand of ben je gehuwd of samenwonend en verdienen jullie minder dan 2000 netto per maand dan kun jij contact opnemen en gaan wij samen met jou kijken wat we kunnen doen voor jouw kind(eren). Het mooie van deze Stichting is dat het bestuur en de vrijwilligers ontzettend goed werk leveren. Daardoor zijn de middelen aanwezig om veel kinderen te helpen, maar we hebben nog lang niet iedereen bereikt. Daar heb ik jouw hulp bij nodig. Ben jij of ken jij iemand die in aanmerking komt voor financiële hulp? Laat hem dan contact opnemen.

Ik heb getwijfeld of ik zou schrijven dat ik zelf ook geldzorgen heb gehad, omdat ik me hier voor schaam. Maar dat is nu precies het probleem. Door een sterfgeval, scheiding, ontslag of een pandemie kan jouw situatie zomaar veranderen. En of je daar nu zelf verantwoordelijk voor bent of niet, jouw kinderen zouden daar in ieder geval niet de dupe van moeten worden. Dus heb jij nu geldzorgen? Zet dan alsjeblieft je trots op zij en doe een aanvraag. Dat kan direct via de site, maar heb je nog vragen dan mag je ook gerust mij benaderen als je dat prettiger vindt. Zie je de glimlach al voor je? Bij die nieuwe laptop? Die gave gitaarles? Of meedoen met hockey?
Die glimlach kan er sneller zijn dan je denkt!
>>>www.leergeldlandvancuijk.nl