Rattenplan

Gepubliceerd op Dinsdag 09 januari 2018
Heeft u het al gehoord? Ratten rukken op in het Land van Cuijk …
Mijn eerste beeld was van een stel vervelende achterbakse mannen die als een soort volhardende verkopers onze mooie regio overnamen. Maar nee, het is helaas letterlijk.
Echt ratten met echte staartjes in echt grote groepjes. Brr....
Ik ben niet bang voor spinnen, maar ratten vind ik echt wel eng. Ze zijn agressief en slim en dat is vervelende combinatie. Je mag ze tegenwoordig niet meer zomaar vergiftigen dus dat maakt het erg lastig.
Maar ik zou mezelf niet zijn als ik geen goed rattenplan had gemaakt. Niet te verwarren met rataplan, wat zoveel betekent als chaotische, ordeloze massa dingen. Nee, ik heb een strak plan.

Namelijk een Goei leven! Wat hebben ratten met een Goei Leven te maken?
Nou, wij willen ons als het Land van Cuijk graag profileren als regio met een keur aan diverse streekproducten. En die hebben we ook!
Stel je voor: Een mooi menu.

Als voorgerecht serveren wij een stukje gerookte forel begeleid met de lekkerste asperges, vervolgens een prachtige rattenburger met een flinke schep HeMax satesaus en als nagerecht heerlijke Heldro ijs met verse aardbeien en als toegift een kaasplankje van schapenkaas van de Nieuwenhof . Dit menu kan mooi gecomplimenteerd worden met een van onze vele streekbiertjes van bijvoorbeeld De Blauwe Knoop of Toebes of een begeleidend flesje wijn uit de Daalgaard of een Leon likeurtje.

Zo in dit menu geïntegreerd ziet rat er toch niet zo gek uit? Ratten blijken juist hele schone dieren te zijn. Herbivoren die hun voedsel altijd wassen voor ze het opeten. Het vlees heeft een heel hoog gehalte aan omega-3-vetzuren en zit vol met proteïnen. Veel dokters en diëtisten raden het daarom aan. En het smaakt blijkbaar beter dan kip. Dit weten ze trouwens allang in Cambodja, Thailand en Moskou.
Ik zeg tijd om die beestjes te vangen, te villen (je kunt er bontjassen van maken) en op het menu te zetten!
Misschien komen er dan wel massa's toeristen om zo'n Goei Leven – Rattenmenu te proeven en kan ik 's nachts weer slapen!