Land van Cuijk muziek

Gepubliceerd op Donderdag 11 april 2019

We komen net van de gezellige Brouwketel af in Escharen waar we vanmorgen de figuurlijke opening hadden van het Toeristische Seizoen van 2019. De altijd bevlogen Erik Jansen van het RBT sprak de volle zaal toe met positieve woorden over toerisme in het algemeen en de kansen die er liggen om onze mooie regio te promoten. De cijfers zijn nog steeds stijgend en dat geeft een goed gevoel. Het sleutelwoord is en blijft samenwerken. Gisteren was ik in de Schouwburg Cuijk bij een concert van Danny Vera. Nu denkt u waarschijnlijk; wat is dit nu voor rare switch? Maar er zijn aardig wat overeenkomsten. Beiden zalen kwamen stoelen te kort. Er hing vanaf het begin enthousiasme in de lucht. Er was aandacht voor de man achter de microfoon. En zowel Danny en het Land van Cuijk zijn authentiek. En juist dat maakt het zo mooi en uniek. Ieder liedje en iedere ondernemer een eigen verhaal en eigen kracht. Van een bepaald liedje werd ik wat melancholisch, de ander sprak onwijs veel liefde uit, weer een ander was lekker ruig en het laatste nummer laat me nog steeds glimlachen. En alles bij elkaar was het een fantastisch concert waar je bij had moeten zijn. 
En zo is het ook voor Land van Cuijk, allemaal prachtige liedjes op zichzelf, maar bij elkaar is het een fantastisch onmisbaar concert wat je nog lang zal herinneren. 

Toen we afgelopen weekend zo'n prachtig weer hadden kreeg ik echt zin in het seizoen. Zin in de lente. De zomer. De lachende fietsers, blije kinderen likkend aan een ijsje, nieuwsgierige wandelaars, mensen genietend op het terras. Ik hoop dat we voor de toeristen en voor onszelf weer een prachtig seizoen gaan krijgen waar we samen maar lekker veel mooie muziek mogen maken! Kom maar op nieuw seizoen!