Nooit uitgekeken

Gepubliceerd op Maandag 12 februari 2018

Heel langzaamaan gaan we weer richting voorjaar en dat betekent ook dat het toeristische seizoen weer van start gaat! Als je zelf niet werkzaam bent in deze sector dan heb je waarschijnlijk geen idee wat wij in het Land van Cuijk allemaal te bieden hebben! Wij zijn momenteel samen met het regionaal bureau voor toerisme druk bezig met de afronding van het Land van Cuijk magazine. Deze wordt weer in de vorm van een reisgids gegoten met onze negen fantastische reisbestemmingen.

Aan mij de eer om verhalen te mogen vangen en omschrijven voor deze gids. Zo sprak ik met de campingbeheerder van Ons Plekske die gasten hadden die het magazine in België hadden zien liggen. Zo weet ik dat de twee horecamannen die het Veerhuis gaan runnen een eigen siroopfabriekje gaan bouwen en dat wij die als publiek ook mogen gaan bezoeken. Ik ben er achter gekomen dat Hotel van de Valk ontzettend veel mooie toekomstplannen heeft , zoals het bijzondere WineStein concept. Ik weet dat het Bekse Bakhuus maar 100 meter van het Pieterpad afligt en dat men bij An't hoag zelf groente en fruit uit de tuin mag plukken. Ik weet dat het enthousiaste stel van Boompjes er een fantastisch nieuwe aanwinst voor Overloon neer gaat zetten en ik weet nog veel meer!
Ik weet ook dat wij van die negen reisbestemmingen prachtige Beleefplattegronden gaan laten drukken. Dat een toerist dan in één oogopslag weet wat er allemaal te doen is. Niet alleen de toerist, maar ook wij zelf. Ik ben twee jaar geleden op vakantie geweest bij de Lamperse Hei in Wanroij. We zijn wel een stukje om gereden want anders konden we het jaarlijks terugkerende 'we zijn er bijna' niet afmaken. Dichtbij huis en toch een vakantiegevoel. We hebben geknuffeld met het kalfje, lekker gewandeld en zijn heerlijk tot rust gekomen. Ik vind het echt een aanrader; op vakantie in eigen regio! En denk nu niet; ik ken hier alles al. Want dat is onmogelijk!

Ben je bijvoorbeeld wel eens bij het Museum van Nostalgie en Techniek geweest? Heb je wel eens een voorstelling gezien bij het Openlucht Theater in Overloon? Heb je wel eens een dagje gewinkeld in Historisch Grave? Heb je wel eens gegeten bij ABC in Velp? Ben je wel eens een dagje naar de Kraaijenbergse Plassen geweest? Heb je de Beeldentuin in Cuijk wel eens bezocht?
Heb je wel eens aan het 'strand' gelegen bij de Kuilen?

Serieus, ik kan hier een column over schrijven die nog wel 6000 woorden meer heeft, maar je moet het echt zelf beleven. Ik ben wekelijks bezig met de regio en zeker met piekmomenten zoals de Reisgids en de plattegronden besef ik pas echt hoe prachtig het hier is. En die trots mogen wij met zijn allen wel eens wat meer gaan uitdragen!
De Veluwat? Land van Cuijk is de meest veelzijdige regio van ons land. Niet overtuigd? Ik daag je uit om het te ontdekken!