Sneeuw!

Gepubliceerd op Dinsdag 12 december 2017
Voor de mensen zonder Facebook en die de laatste dagen niet buiten zijn geweest... het sneeuwt!
Of nou ja op dit moment niet echt, maar er ligt nog wel wat.
Het is prachtig! Een laagje witte zachtheid bedekt de wereld om ons heen. Het geeft alles een serene sfeer. Het lijkt, of beter gezegd het is, écht stiller om ons heen. Heerlijk!
Ach, ik vind het oh zo mooi, vooral wanneer er nog niemand het deken heeft geraakt. Of alleen de kleine pootafdrukjes van een vogeltje of kat.
Het grootste nadeel van de sneeuw, zoals met vrijwel alles in de wereld, zijn de zeurende mensen. Ze schreeuwen: 'Alle honden zouden verplicht binnen moeten blijven want zij veranderen de mooie sneeuw in gele smurrie met hun domme gevreet, gewroet en gepies. Fietsen en autorijden moet ook verboden worden want het eens zo vredige deken wordt in een mum van tijd en grote vieze smurriezooi.'

Gisteren was mijn oudste dochter vrij, vanwege de sneeuw en vandaag mijn jongste dochter vanwege de stakingen.
Ik vind sneeuwvrij trouwens wel echt typisch Nederlands, net als sneeuw zelf. Niet zozeer omdat wij een land zijn waar zoveel sneeuw valt. Nee, sneeuw lijkt de typische Nederlander in ieder mens naar voren te halen. Want we hebben het er met zijn allen over. Iedereen, ja echt iedereen, post een foto op Facebook, Instagram, Twitter, Snapchat of Pinterest van de sneeuw. Van de door jou gebouwde (of gewoon een random bestaande) sneeuwpop of van jezelf in de vallende sneeuwvlokjes met je nieuwe muts! Daarop volgen reacties. Ik vind sneeuw ook mooi, of ik haat sneeuw. Iets er tussenin bestaat eigenlijk niet.
Ik heb iets tegen zeurende, klagende, pessimistische mensen dus ik hoor natuurlijk bij de groep die het fantastisch vindt! Hoe kun je nu naar buiten kijken en niet vervuld worden met blijdschap?

Helaas voor mij blijk ik allergisch te zijn voor kou. Ik heb namelijk urticaria. Binnen een kwartier tot een half uur na blootstelling aan koude prikkels kan er van alles met mij gebeuren. Ik zou zelfs in een anafylactische schock kunnen komen wanneer ik door de sneeuw wandel.
Ik denk tenminste dat ik dit heb, ik weet het niet zeker. Maar mijn moeder zei altijd better safe than sorry. Dus voor de zekerheid ga ik met dit weer maar niet naar buiten. Ik wacht gewoon binnen met warme chocomel terwijl ik natuurlijk wel foto's maak van de sneeuwpoppen en engeltjes die mijn kinderen maken in de sneeuw. Het is echt heel jammer, maar ja het is niet anders. Maar prachtig is het natuurlijk wel. En wie weet hoe lang we er nog van kunnen 'genieten'?
Ik wens iedereen dus veel sneeuwpret toe!