Weet je nog?

Gepubliceerd op Donderdag 13 februari 2020

Ach vroeger. Dat waren nog eens tijden!
Toen het pas zo stormde werd ik ineens licht melancholisch en verlangde ik terug naar de tijd dat ik een jaar op negen was. Wanneer het toentertijd eens flink waaide (en de stormen nog geen naam hadden) waren mijn zus en ik door het dolle heen. Dat was de tijd om onze 'hondjes' uit te laten. Die hondjes waren witte plastic tasjes waar we met een markeerstift een snoetje op hadden getekend. Met een bolletje wol als riem was het fantastisch vliegeren. Urenlang konden we ons daarmee zoet houden. Net zolang tot we verkleumd van de kou huiswaarts keerden in de hoop dat ons mam warme chocolademelk zou hebben.
Later gingen we als tieners op vrijdagavond naar het winkelcentrum om een ijsje te halen, te poolen of lekker een avond 'windowshoppen'. Wat was het dan gezellig druk. Rolschaatsles, bordspelletjes met het gezin, trollen sparen met mijn vriendinnen, de honeymoonquiz kijken of de mini playbackshow met een tupperware bakje met chipjes. Op vrijdagavond 19.00 uur kregen we steevast een koetjesreep. Ik at deze in 5 minuten op en mijn zus bewaarde die van haar en at die van de vorige week op. Iedere week verbaasde ik me er weer over dat zij het op kon brengen om haar koetjesreep te bewaren. De hele week had zij chocola en ik niet. Het kwam niet eens in me op dat ik het ook bewaren kon.
Wat een tijden. Ik hoop echt dat mijn dochters ook terug kunnen kijken naar een mooie jeugd met echte typische dingen van toen. Bianca Schrijen van Buitenplaats Zevenhutten in Cuijk is ook zo nostalgisch aangelegd. Zij zijn momenteel bezig met een fantastisch evenement dat plaats gaat vinden op Tweede Paasdag 13 april en daarvoor zijn zij op zoek naar jou!
Ze zoeken speelgoed, gereedschap, walkmans, lp's, spelletjes en meer van jouw gouwe ouwe tijd. Stuur een mailtje als je iets te bieden hebt naar info@zevenhutten.nl 
Zodat we met zijn allen heerlijk kunnen mijmeren over hoe onze (groot)ouders leefden.
Ik ben trouwens best een gadget freak en hou van met de tijd meegaan. Van nieuwe ontwikkelingen en innovatieve oplossingen. Maar soms is alles wat je wil vliegeren met je plastic hondje als het stormt en verkleumd bij je moeder echte chocomel drinken!