Valentijnsdag

Gepubliceerd op Donderdag 14 februari 2019

In de 16 jaar dat ik columns schrijf heb ik denk ik nog nooit een positieve column geschreven over Valentijnsdag. Omdat ik het een commercieel feest vind en dat vind ik vooral met een thema als liefde erg irritant. Want liefde zou niet te koop moeten zijn en zeker niet omdat de kalender het zegt. 
Maar … ik hou wel enorm van ondernemers. Van mensen die iedere dag hard werken om dat extra stapje te zetten voor hun klanten en gasten. 
Die stuk voor stuk een onderscheidende waarde bieden. Die risico's durven te nemen. Die geen 9 tot 17 uur mentaliteit hebben.
Wist je dat er een onderzoek is geweest naar het winnen van de loterij? Bijna iedere werknemer zegt direct te stoppen met werken wanneer hij een miljoen wint. Ondernemers? Die zouden hun geld investeren in hun bedrijf of er iemand bij in dienst nemen. Maar stoppen? Dat hoor je ze zelden zeggen. Dat is een toch een drive die iedereen zou moeten hebben?

Dus laten we Valentijnsdag eens in het juiste licht zetten. Want het is een commercieel feest. Laten we dan ook de commercie vieren! Want ondernemers vinden het ook leuk om een complimentje te krijgen voor hun werk, sterker nog bij de meeste is voldoening en dankbaarheid de grootste drijfveer! Dus: Welke ondernemer in het Land van Cuijk vind jij nu echt enorm veel liefde in zijn bedrijf stoppen? Welke ondernemer runt zijn bedrijf met echte passie?
Laten we een reeks aan liefde achterlaten naar de ondernemers in onze regio! 
Want vooruit met Valentijnsdag moet je toch je liefde tonen!