Hoeren en hufters

Gepubliceerd op Dinsdag 14 mei 2019

Mijn jongste dochter kwam thuis met een leuke anekdote. Ze kijken klassikaal naar Dream School. Een tof programma over ‘probleemjongeren’ die talentvoller zijn dan ze denken. Er was een aflevering waar het woord prostituee in voorkwam. De docente vroeg aan haar brugklasleerlingen of er iemand was die niet wist wat dit betekende. Eén tiener stak twijfelend zijn hand op. ‘Dat is gewoon een hoer!’ werd er geroepen. ‘Mam, is een stripper ook een prostituee?’ ‘Nee, alle prostituees trekken wel hun kleding uit voor geld. Maar lang niet alle strippers hebben betaalde seks. Dat is hetzelfde als dat eikels altijd mannen zijn, maar niet alle mannen zijn eikels. Wacht, verkeerd voorbeeld.  Alle wielrenners zijn hufters, maar niet alle hufters kunnen wielrennen.’ Ik moet er zelf kei hard om lachen.
Voor ik weer eens haatmail krijg, ik heb een gegronde reden voor mijn aversie tegen wielrenners.
Zo fietste ik pas naar mijn werk, gewoon lekker op mijn gemakje. Tuurlijk had ik harder kunnen trappen en de hele weg strak tegen de berm kunnen rijden. Maar ik fietste gewoon ontspannen op een compleet aanvaardbaar punt op de weg toen daar zo’n ‘mamil’ aan kwam schreeuwen. (Middle aged man in lycra). Hij stak serieus zijn been uit en mompelde iets met oma erin. Als ik niet snel genoeg opzij was gegaan, had hij mij dus gewoon van mijn fiets geschopt. What the hell?! Dus ik zet het gas erop. Als een rooie furie trapte ik achter deze aso aan. Enig idee wat een roodharige doet als ze boos is? Hij blijkbaar niet. Na een kilometer of twee en een half bedacht ik dat ik beter op een andere manier wraak kon nemen. Eerst dacht ik aan het feit dat we binnenkort een elektrische en dus stille auto krijgen, maar dat was natuurlijk een belachelijk idee. Deze heeft namelijk ook een ingebouwde fietsdetector en gaat dus automatisch aan de kant. Nee, ik ga een petitie starten dat ieder mamil verplicht een cursus ‘wegkapitein’ moet volgen. Daar leren ze veilig en beschaafd zichzelf en hun ploeggenoten de weg over te loodsen. Ook zorgt hij, of dat is zijn taak, voor minder irritatie bij de overige weggebruikers. En dat is, kei hard, nodig! Dus doe mee en teken de petitie! 

PS Vanwege het feit dat ik onlangs heb ontdenkt dat ik kamp met een vergevorderde vorm van procrastinatie komt de petitie volgende week online.