Kom dan!

Gepubliceerd op Dinsdag 14 november 2017
Ik schrijf natuurlijk regelmatig columns over wat er allemaal te doen is in de regio en hoe mooi het hier is. Hoe we fantastische evenementen neer kunnen zetten en hoeveel leuke mooie bedrijven, winkeltjes, kroegjes en restaurants we hier hebben. Dat weet ik, want ik hou onder andere de Land van Cuijk agenda bij.

Maar er moet me even iets van het hart. Mensen kunnen zo ongelooflijk zeuren. Er is hier niks te doen! Niks te doen? Er is ontzettend veel te doen, maar kom dan ook!

'Maar de leegstand in sommige winkelcentra maakt shoppen echt minder aantrekkelijk.' 
'Uitgaan is echt minder gezellig dan vroeger, toen zaten de kroegen en restaurants nog gezellig vol.'
'Alweer een event gecanceld voorheen ging iets gewoon altijd door!'

Circussen blijven leeg en kermissen dreigen te verdwijnen. 
'Oh, maar dat mag echt niet gebeuren, dat is nostalgie', roept men dan.
Ik kan daar echt niet tegen, want serieus, kom dan mensen! Kom naar de kermis, draai ergens een rondje in. Zwaai naar de explotainten die er niet staan om geld uit je zak te kloppen. Nee, deze mensen staan hier met een belachelijk dure attractie die ze erg goed moeten onderhouden omdat de regels en weten steeds strenger worden. Natuurlijk moeten deze mensen ook eten, maar ze hebben ook een ontzettende passie voor kermissen. Anders kun je dit werk toch niet doen!?
Zelfde geldt eigenlijk voor alle andere ondernemers die met liefde elke dag weer hun deuren voor iedereen openen. Nooit ziek zijn, nooit om 17 uur klaar met hun werkdag, veel verantwoordelijkheden hebben en weinig zekerheid.

Dit is net zoiets als met stemmen. Als je niet gaat stemmen, mag je ook niet zeuren.
Als je nooit naar de kermis gaat, altijd online winkelt en nooit een bezoekje brengt aan de horeca in je eigen regio, klaag dan dadelijk ook niet als er echt niets meer te doen is.
Dit weekend bijvoorbeeld kan men heerlijk genieten op de kermis in Cuijk lekker eten en cultuur snuiven bij het Foodtruckfestival Lekker. Uit in Boxmeer, Naar Vierlingsbeek Open Air, Kunstival in Grave en naar Wilbertoord pakt Uut! Als je wil dat het Land van Cuijk leeft dan zie ik je graag ergens! 

Dus waar ga jij heen?