Vlieg uit!

Gepubliceerd op Dinsdag 14 november 2017
Je hoort het continu. Men is toeristen moe. Mallorca is toeristen moe, Ibiza is toeristen moe, Amsterdam is zelfs toeristen moe. 
Waar ligt dat aan? Ik denk aan de omgeving en de opvoeding! Kinderen zijn fantastisch, maar ze hebben wel grenzen nodig. 
Dat is hetzelfde met toeristen! 

Ik heb samen met andere enthousiaste tekstschrijfster voor het mooie Land van Cuijk Magazine onder andere de 23 Toeristische Ontmoetingspunten mogen omschrijven. Stuk voor stuk locaties die uitblinken is gastvrijheid en maar wat graag toeristen verwelkomen. Ik heb hen niet gehoord over vervelende respectloze, dronken of schreeuwende toeristen. Waarom niet? Wij hebben de leuke toeristen want het is bij ons in het Land van Cuijk schoon, authentiek en eerlijk. Je gaat op zo'n locatie geen herrie schoppen. En mocht er een verdwaalde toerist zijn die dat zou willen doen dan zijn we met zijn allen wel weer nuchter genoeg om deze gast terecht te wijzen.
Want je mag bij ons idyllische plekjes zweven naar hartenlust, maar ga je te ver, dan trekken wij je lekker weer terug met de voeten in de klei!

Afgelopen week is er vanuit het Regionale Bureau voor Toerisme ook weer een leuke nieuwsbrief de deur uitgegaan naar onze Duitse buren met wat er allemaal te doen is de aankomende tijd!
Toerist in eigen land wordt ook steeds populairder dus ik zou deze vijf ‘Ausflugtips’ ook graag aan jullie meegeven!

Tip 1 Schijt aan de Grens, in onder meer Holthees en Overloon, Waarom moet je naar Schijt aan de Grens? Simpel, op deze grens van Brabant en Limburg ligt een schat aan kunst en cultuur. Door de rest van Nederland worden wij hier gekscherend Niemandsland genoemd. We steken zelf nog steeds zo weinig de grens over wanneer het gaat om bijvoorbeeld creativiteit of festivals dat we kunnen concluderen dat de grens nog steeds scheidt. Daar wil dit festival verandering in brengen! Heb jij daar ook schijt aan? Dan zien we jou dit weekend! 

Tip 2 Cultuur aan de Maas in Cuijk! Waarom je op deze dag naar Cuijk moet is simpel. Het is de ideale dag om jouw vakantie licht, luchtig en fantasierijk af te sluiten. Het Thema is namelijk Speels, en je wordt deze dag getrakteerd op concerten, liveoptredens, wagenspelen, toneel, straatheater en nog meer! 

Tip 3 Het Foodtruckfestival in Boxmeer! Het perfecte weekend nadat de scholen weer begonnen zijn en men de sleur alweer begint te ontdekken. Maak hier directe korte metten mee door je lekker te laten onderdompelen in de activiteiten die dit Lekkerpunt.uit festival voor jou in petto hebben!

Tip 4 De tentoonstelling De Witte Karavaan in het klooster in Sint Agatha De ideale tip als je van cultuur snuiven houdt. Een tentoonstelling voor iedereen die interesse heeft in het missiewerk van de witte paters en witte zusters in Afrika. Een bijzonder kleurrijk leven in een bijzondere kleurrijke tentoonstelling. 

Tip 5 Nijmeegse Fietsvierdaagse met als doortocht de etappeplaatsen Grave en Cuijk. We hebben zo'n ontzettend mooie wandel- en fietsomgeving waar we best wel beweuster van mogen worden. Wij zijn zelf waarschijnlijk een soort van regioblind geworden wanneer het gaat om de schoonheid hier. 

Maar ik beloof je plechtig dat wanneer je minstens drie van de vier Ausflugtips bezoekt je ogen weer worden geopend van de pracht van het Land van Cuijk! Veel plezier met uitvliegen!