Zonnestraaltjes graag!

Gepubliceerd op Donderdag 15 april 2021

Ik kijk naar het kunststof bloemetje dat op mijn raamkozijn staat en werkt op zonne-energie. Vorig jaar rond deze tijd was ze vrolijk aan het dansen, maar nu schrik ik me kapot wanneer het ding ook maar een millimeter beweegt. Ik voel me hetzelfde: onopgeladen.
Ik wil niet doemdenken, dus ik doe wat ik altijd doe in uitzichtloze situaties. Ik ga als een malle research doen. Misschien is het mijn nieuwsgierige aard, maar ik geloof dat er voor alles wel een oplossing is voor ieder probleem, hoe vreemd die ook mag zijn. Dus ik ga aan de slag!

De teksten over heldere dagen met heldere nachten waar het nog heel april kan vriezen sla ik over. Ook de voorspelling op een natte zomer wuif ik driftig van me af. Ik moet anders googelen.  Ik typ in: "zonnedans", maar de zoekmachine vraagt of ik regendans bedoel?
Na nog een poging kom ik op een site waar er meer info staat over het uitvoeren van de zonnedans. Mooi denk ik, en ga blij lezen.

De zonnedans is een eeuwenoud ritueel bij de indianen. Zij spietsen zich met hun buikvel vast aan een boom en scheuren zich al dansend los waarmee zij hopen de verlichting te bereiken.

Uhm, laten we het anders doen. Gewoon simpelweg het tegenovergestelde van de regendans. Dus in plaats van rondjes met de klok mee rondom een kampvuur, gaan we tegen de klok in rondom een grote plas water! En laten we die nu genoeg hebben in ’t Land van Cuijk. Dus ga dit weekend rond de Vilt, de Kuilen, de Kraaijenbergse plassen, of welke ‘vijver’ dan ook een dansje te doen. Tover een glimlach op je gezicht en dans. Positieve energie is besmettelijk en zo creëren we een lokale (natuurlijke) opwarming van de aarde die ongetwijfeld leidt tot het begin van een lekker warme lente.