Koekje van eigen deeg

Gepubliceerd op Dinsdag 16 oktober 2018

Nee, dit wordt geen column over een soort wraakactie die ik op iemand heb uitgeoefend. Ik ben namelijk niet zo wraakzuchtig (meer). Het zal de leeftijd wel zijn. Ik denk echt dat de uitspraak 'hoe ouder hoe wijzer' vooral voortkomt uit het feit dat je gewoon meer geduld hebt wanneer je ouder wordt. Je minder druk maakt om zaken. En je gewoon langzaam doorkrijgt waar het leven eigenlijk om gaat. Koekjes eten in plaats van uitdelen. Als je snapt wat ik bedoel.

Maar nee, deze column gaat ook niet over koekjes eten, het gaat over koekjes bakken! Ik kwam dit verhaal over de koekjesbakwedstrijd van Marijntjes Van Eigen Deeg tegen en moest hier wel iets over schrijven. Mijn dochters waren namelijk ooit bij Marijntje geweest om koekjes te bakken en vervolgens waren hun dromen als ballerina en zangeres plotsklaps ingeruild voor koekenbakkers. Ik vond dat als onafhankelijk koekjesjurylid geen enkel probleem. Maar het is ergens in de loop der jaren weer afgezwakt en nieuwe droomberoepen zijn ontstaan. 

Maar... Bakkersdochter Marijntje heeft nu een wedstrijd in het leven geroepen waarbij je een jaar lang gratis koekjes kunt winnen. Een jaar lang! Gratis. Koekjes. Kennen jullie haar koekjes? Ik ben eigenlijk gek dat ik dit onder de aandacht breng, want die koekjes zijn lekker!
Ik kan echt absoluut niet bakken, maar ik ga zeker mijn dochters wijzen op deze wedstrijd. Hij is net gestart en loopt nog door tot en met 28 oktober. De wedstrijd is simpel (als je kunt bakken dan) maak een origineel, gek of bijzonder lekker koekje. Vervolgens moeten de deelnemers een foto van de creatie delen op zijn of haar eigen social media kanaal met #mijnkoekjeVanEigenDeeg.
En de winnaar krijgt een jaar lang gratis koekjes! Of had ik dat al gezegd!

Voor iedereen die haar niet kent. Marijntje staat bekend om eerlijke ambachtelijke koekjes. Koekjes met smaak, want hier zit liefde en passie in en dat proef je! Echt!
Als je slim bent dan gebruik je bijvoorbeeld vijg, dadels of spelt want je wilt natuurlijk geen kleurstof en e nummers bom op Marijntje afvuren die zelf kiest voor lekkere, natuurlijke producten. Marijntje kiest de winnaar op 30 oktober. En die winnaar wint dus een jaar lang gratis koekjes. Mocht jij nu naar het lezen van deze column direct aan het bakken gaan en toevallig die prijs winnen. Dan mag je natuurlijk best vanwege deze tip mij ook een keer een koekje sturen! Ik zit drie dagen in de week op het Mediaplein in Boxmeer. Langsbrengen mag ook, krijg jij een kopje koffie!