De deur uit!

Gepubliceerd op Donderdag 22 juni 2017
Vanaf het moment dat de zon begint te schijnen zie je langzaamaan de feestjes en festivals ook weer opbloeien.
Wat zo mooi is aan regionale events, vind ik, is dat er zoveel vrijwilligers zijn die zich inzetten om voor hun mede regiobewoners een goed feestje te bouwen. 
Het Land van Cuijk kent natuurlijk ook de nodige publiektrekkers. Neem alleen al dit weekend. 

Op zaterdag kun je naar het Millse Pulling Weekend, denk nu niet: dat is toch alleen het zogenaamde Trekker Trek; dus met een tractor met een zware slede een zo groot mogelijke afstand afleggen? Ja, klopt en dat fenomeen vind je fantastisch of je begrijpt er niets van. Maar de Millse pulling wordt ook steeds meer een event met op zaterdag bijvoorbeeld een optreden van The Dirty Daddies!

In Gennep heb je SumMmertime gecombineerd met het feit dat het Stadhuis 400 jaar bestaat. Dat samen geeft garantie voor een gevarieerd weekend waar er ontzettend veel te doen is in het centrum. Zo is er een bijzondere kunstroute maar staan er ook vier theaterwagens waar diverse shows worden verzorgd. 

Dan is het ook nog kermis in Sint Hubert én in Oploo met de nodige attracties en bijbehorende sfeer. Wat ook zeker niet mag ontbreken in dit weekendlijstje is Cuijk Keigoed wat ieder jaar weer gezelliger lijkt te worden, met een grote braderie, muziek, dans, show en gezellige terrasjes. 

Natuurlijk staan er in onze agenda ook nog twee top festivals in de planning die maar liefst drie dagen duren. Outlands en Mandala. 
Outlands is drie dagen lang lekker feesten met dit jaar twee area's met diverse muziekstijlen en dat alles in mysterieuze Chinese sferen gedompeld onder de naam the Dragon Myth...
Mandala is een festival voor jong en oud. Er zijn allerlei speciale mogelijkheden voor kinderen op het terrein. Ook zijn er diverse punten op het terrein waarvan er ongetwijfeld meerdere tot jouw verbeelding spreken zoals de City of Inner soul. Laat jezelf meeslepen door muziek, dans, ceremonies, healings, vuur en liefde. 

Mocht je nu geen persoon zijn voor groots opgezette feestjes en festivals dan zijn er in onze mooie regio ook tal van leuke, (bruine) kroegen te vinden, waar mensen staan die iedere week proberen een feestje te bouwen om hun gasten in de watten te leggen en hen een plezierige avond te laten beleven.

Wat je ook van plan bent dit weekend af en toe de deur uit is heerlijk. Zeker als je het druk hebt, anders heb je wellicht toch de neiging in je vrije weekend continue even je laptop open te klappen of de godganse dag de was te gaan strijken. Dat is voor even niet erg, maar niet het hele weekend! Neem je wel even te tijd om te ontspannen, want we moeten al zoveel met zijn allen!

Waar ga jij voor? Ruig tractorgeweld? Cultuur snuiven? Kermissfeer? Gezelligheid? Knalfeest? Festival?
Kroegbezoekje of bankhangen? Misschien kun jij de twijfelaars onder ons nog overtuigen met jouw argumenten! Dus zeg het maar: Wat ga jij doen?