Hoe overleef ik de zomer?

Gepubliceerd op Donderdag 22 juni 2017
Pfff! Heet he? Donderdag kan het zelfs 35 graden worden! Vijfendertig!! Whoop, whoop: Hittegolf alarm!
Lekker of vreselijk?
Voor veel mensen is dit echt geen lekker weertje meer, maar een reden tot zomerdepressie. Ja, die bestaan ook, mensen die echt niet tegen de hitte kunnen, onwel worden, niet kunnen slapen en er werkelijk depressief van raken. Dit wordt nog eens extra gevoed door alle mensen die uitbundig vieren dat het zo'n heerlijk weer is. Dus voor iedereen die het heet heeft een aantal tips hoe we de zomer kunnen overleven!

We kunnen binnenkort te maken krijgen met bruin water uit de kraan. 
Want als veel mensen tegelijkertijd de kraan open hebben staan, daalt de waterdruk, waardoor roestdeeltjes vrijkomen die het water een bruine kleur geven. 
Maar schrijft RTL Nieuws: 'Dit is niet meteen schadelijk voor de gezondheid. Het wordt echter wel afgeraden om bruin water te gebruiken voor baby’s en ouderen.'
Uhm, niet meteen schadelijk? Maar wel op langere termijn dus? IJzer is dan misschien wel goed voor je, maar roest toch echt niet!
Best een goed idee dus om voor de zekerheid wat water in te slaan, want drink met dit warme weer minstens twee liter!

Draag lichte luchtige kleding en combineer met een leuke hoed, pet of zonnebril!
Eet niet te zwaar, want daar krijg je alleen maar last van omdat je lichaam in deze temperaturen enorm zijn best moet doen om alles te verteren. Sowieso is uitgebreid koken nu veel te heet, die warmte blijft ook maar in je huis hangen. 

Ik heb een serieuze vampierstatus, dat wil zeggen: Het voelt werkelijk alsof ik levend verbrand wanneer de zonnestralen mij raken. Dus ik weet het nodige van zonnebrandcrème af. Bijvoorbeeld dat het onzin is dat je niet bruin wordt als je jezelf insmeert. Ik niet, maar de gemiddelde mens wordt gewoon bruin. Dus smeren, geloof me is echt enorm belangrijk!
Check of je zonnebrand nog wel goed is deze is namelijk niet onbeperkt houdbaar. Smeer je altijd in ook als het bewolkt is of je alleen maar even boodschappen moet doen. Liefst iedere twee uur en vergeet vooral je kinderen niet. Op jonge leeftijd verbanden vergroot de kans op huidkanker. En eenmaal flink verbrande beschadigde huid herstelt nooit meer volledig! Wist je bijvoorbeeld ook dat de factor minder wordt wanneer je de zonnebrand in de zon laat staan!? Er bestaat ook leuke UV-werende kleding voor jezelf en je kids die je als extra bescherming kunt aantrekken. 

Douchen is natuurlijk lekker en nodig met dit weer, maar douche niet te koud, dat is helemaal niet goed voor je huid.

En alsjeblieft vergeet ook vooral je huisdieren niet! Honden en katten hebben altijd vers drinkwater nodig en schaduw en ga vooral niet midden op de dag met ze wandelen. Kijk uit voor het hete asfalt en ook voor verbranding door de zon. Denk ook aan je konijn, cavia of ander huisdier. Een plastic fles met water in de vriezer leggen en vervolgens met een handdoek omwikkelen en in de kooi van je dier leggen is een goed idee, let wel op dat ze er niet aan gaan knabbelen. Buiten een witte natte handdoek over de kooi leggen kan ook helpen. Oh en ik ben veel op de weg en heb een krik in mijn auto, dus laat geen enkel levend wezen achter in je auto, vlieg uitgezonderd.

Laatste tip voor wanneer je merkt dat je brein gewoonweg niet goed functioneert, je echt minder scherp bent en het liefst een beetje minder zou doen. Leg je telefoon pal in de zon, liefst ook nog in de auto. Dan beloof ik je dat je binnenkort in ieder geval niet meer bereikbaar bent!