Koningsdag

Gepubliceerd op Donderdag 22 juni 2017
Mijn eerste column die ik schreef ging over mijn pasgeboren dochtertje. Dat schattige baby-tje wordt alweer bijna 15 dus ik ga als columniste ook al een tijdje mee. Nu krijg ik als meest gehoorde opmerking; Hoe kun je toch altijd zo positief blijven? 
Nou, lieve lezers als je mijn columns leest vanwege de positiviteit dan komt u vooral volgende week weer lekker terug. Vandaag zit het er namelijk absoluut niet in.

Vandaag schrijf ik over Koningsdag. Ik heb werkelijk helemaal niets met het Koningshuis, voor mij is het één dure poppenkast, met die achterlijke Gouden koets en de belachelijke Groene Draek. 
'Ja, maar,' zeggen mijn Koningsgezinde vrinden die de Privé lezen dan: 'Maar hoe leuk dat Willem en Maxima zwaaiend op de tribune zitten met onze sportevenementen? Of lintjes doorknippen van een belangrijk concern?'
Nou, enig! Gelukkig kost het Koningshuis ons 'maar' 41 miljoen per jaar. Daar zitten de kosten voor het onderhoud van hun bezittingen natuurlijk nog niet bij. Ik krijg er serieus jeuk van. 
Niet alleen het feit dat Willempie 9 ton salaris (900.000 euro per jaar!!!) krijgt en het feit dat hij geen cent belasting hoeft te betalen. Nee, het jeukt vooral dat iemand zo boven het volk staat, puur door waar zijn wiegje stond. Naast mijn ergernis aan het Koningshuis aan zich, vind ik de typische Koningsdag activiteiten ook echt ver-schrik-ke-lijk. 

Neem zaklopen. Het is proberen snel te zijn terwijl je enorm afgeremd wordt. Nee, ik ben niet verbitterd omdat ik altijd laatste was. Sterker nog, ik won meestal. Met zaklopen dus, nooit met het serieuze hardlopen. Ik won de nikszeggende wedstrijdjes. Die waar je geen talent voor nodig had, maar alleen korte beentjes.
Tweede favo spelletje op deze uitzinnige dag waar we onze heerser eren is; peperkoek happen. Met je handen op je rug 'het-mag-geen-koek-heten' uitgedroogde taaie zooi van een touwtje proberen te vreten. Sowieso heeft peperkoek bij mij direct de associatie met diarree. Ik kan er niks aan doen.
Oh en wat hoort er ook ook nog onlosmakelijk bij deze prachtige dag?
Je ouwe zooi op straat verkopen. Zucht.

Oh en waar ik me ook zo enorm aan erger dit jaar is de commotie dat de route is uitgelekt. Want misschien is er nu wel weer een waxinelichtgooier die nu de route weet. Mensen kom op, alsof een beetje onruststoker/ potentiele terrorist niet kan raden waar zij met hun Koetsje langskomen?
Serieus Koningsdag is Nederland op zijn slechtst. Hutje mutje met je vlaggetje wapperen omdat je een paar hoeden ziet bewegen in een gouden koets. 

Mochten jullie nu wachten op de grote uitsmijter aan het einde waar ik dan toch positief ben? Nou het is heerlijk om eens lekker ongeremd asociaal te klagen! En één positief ding over onze Oranjes?
Willem leent zich uitstekend voor het maken van briljante posters, dat dan weer wel...

Ps Er is natuurlijk in het Land van Cuijk wel van alles te doen wat heel leuk is. Dus ben jij niet van plan om in Tilburg met je vlaggetje te staan, dan zie je hier de activiteiten die wel absoluut de moeite waard zijn ;) Fijne donderdag gewenst alvast!