Nog één week!

Gepubliceerd op Donderdag 22 juni 2017
Ik heb nog maar een week...

Een week om te bedenken wie ik dat mooie geldbedrag en natuurlijk de eer om bekroond te worden gun. Ik vind het nogal een opgave. Dat komt omdat ik meerdere mensen op mijn lijstje heb staan en hoe weeg je nu met een helder geweten en een zuiver hart het een tegen het ander af.
Ik neem jullie graag mee in mijn overweging, zonder namen te noemen uiteraard.
In willekeurige volgorde:

1) Ik heb ooit een vrouw mogen interviewen waar ik zo'n beetje het hele gesprek kippenvel bij had. Omdat ze met zoveel liefde sprak over in feite 'dingen' die ze verloren had. Waaronder haar gezondheid, de hoop ooit kinderen te krijgen en haar allerliefste steun en toeverlaat op vier pootjes. Toch vond zij nog de energie een hondenspeeltuin te creëren. Daar waar iedereen wacht tot iemand opstaat om dit te doen, is juist zij diegene die opstaat.

2) Dan ken ik nog een hele lieve man, met hele lieve woorden. Hij noemt zichzelf een woordenverzamelaar. Hij schudt ze prachtig door elkaar heen en maakt dan mooie woordenkunst. Naast zijn gedichten zou ik het hem zo gunnen vanwege zijn altijd respectvolle houding op alles en iedereen zoals op social media of live tijdens een 'verhit' gesprek tussen een aantal schrijvers en een andere club waar ik maar geen namen van noem...

3) Maar ook de vrouw die een prachtig Openluchttheater runt waar men nog veel te weinig over weet. Zij zet zich in om telkens weer de mooiste voorstellingen te programmeren en kan niks dan duimen dat haar mooiste plafond van de regio niet lekt zodat ze moeten uitwijken.

4) Dan is er nog een dansvereniging. Dan denk je misschien; heej een commerciële aanmelding? Klopt, maar mijn beiden dochters dansen hier en als ik kijk hoeveel tijd, aandacht en zorg er uitgaat naar de leerlingen en wat sport in het algemeen kan doen voor een kind dan verdienen ook zij de Dokter Peelen prijs

Terwijl ik dit schrijf denk ik ook direct aan die uitbundige groep jongeren die ieder jaar een te gek Open Air event organiseren, aan die stoere angstloze gast die misschien wel You Tuber van het jaar wordt, aan die pittige dame die wraakzuchtige boeken schrijft, de club die de grote buitenspeeltuin heeft gerealiseerd of de man die we allemaal jaren als eindredacteur van de Boxmeerse krant hebben zien rondlopen en nu na decennia bedankt wordt? Pff, hoeveel nachtjes slapen heb ik nog? 

Lieve, lieve Karel mag ik misschien tien aanmeldingen doen?