Ons Plattelandsrondje

Gepubliceerd op Donderdag 22 juni 2017
Vroeger dachten mensen dat ik van buiten de regio kwam. Waarom? Ik weet het niet, ik denk omdat ik het dialect nooit onder de knie heb gekregen. Inmiddels weet men het wel, ik kom ook uit de lekkere Maasklei vandaan. 

Ik ben op mijn trotst wanneer we weer Ons Plattelandsrondje mogen gaan doen! Ik begin zodra de activiteiten online staan met het zorgvuldig uitstippelen van deze dag. 

Dit keer begin ik bij de Heksenboom daar kun je op pad met een gezinsnatuurtas met routekaartje waar je leuke, spannende en actieve opdrachten mee kunt uitvoeren. Na die wandeling heb ik natuurlijk wel iets lekker verdiend en ga ik op weg naar De zoete Geest in Linden waar er biologische zoete geest thee met vers zelfgemaakt appeltaart op mij staat te wachten. Dan ga ik naar de Gagelhoeve waar ik met de Friese paarden over de zandpaden kan wandelen. Dan heb ik natuurlijk wel weer iets lekkers verdiend en ga ik op weg naar Motel Koolen waar je kunt genieten van koffie met appelgebak in de theetuin. Dan even lekker een potje boerengolfen bij de Tienmorgen. Dat is ook best vermoeiend, dus dan ga ik even lekker naar Buurvrouw Kookt die iets lekkers voor mij heeft gemaakt! Vervolgens zeilen bij Ceulemans waar je best wat kracht voor nodig hebt. Dan heb ik wel een lekkere cupcake verdiend die ik zelf kan maken bij Markant! Dan weer even in de actieve modus bij Sprong vooruit waar er demonstraties zijn, kraampjes , voorstellingen en rondleidingen. Dan maak je stiekem best wat kilometers hoor. Daar krijg je honger van! Dus dan ga ik langs Ons Moe waar ik weer diverse streekproducten kan proeven. Natuurlijk moet je op deze dag ook lekker knuffelen met de leukste boerderijdieren dat doe ik dit jaar bij De Gastvrijheid in Velp. Vervolgens door naar Kasteel Tongelaar want daar kun je lekkere aspergesoep krijgen. Dan natuurlijk naar Cuijk langs de Beeldentuin om vervolgens ook nog even bij de Passand wat lekkers weg te bietsen... Dan heb ik eigenlijk best wel wat versnaperingen gehad op één dag dus wellicht verstandig om dat te verbranden door bij Rongen Aktief nog even vol enthousiasme mee te doen. Dan hoor ik dat er biggetjes zijn bij de Kuilen dus daar moet ik ook nog even knuffelen. Dan kan ik nog net op de terugweg bij de Boergondische tuin stoppen voor een kopje lekkere thee, met iets lekkers, want dat sla je natuurlijk niet af. Zo zijn we niet opgevoed. Als ik dan nog tijd over heb fiets ik snel even door naar Leon van Welie want die heeft weer wat nieuwe likeurtjes gemaakt, maar als ik dan nog een paar keer trap ben ik bij Stevenshof daar hebben ze allerlei leuke spelletjes staan met een hapje en een drankje. Dat is wel verstandig na de likeur natuurlijk.. 

Heb ik dan alles gezien wat ik wil zien? Nee!! Misschien pak ik dan toch maar de auto want eigenlijk wil ik nog langs het raamdal, nationaal veeteelt museumBrass 29de Verloren Bloem't Stamhuusde Maashoeve en al die andere leuke partijen! 

Ik hoop dat iedere inwoner van het Land van Cuijk laat zien hoe trots hij of zij is op onze regio en deze ondernemers een bezoekje brengt!