We are Food!

Gepubliceerd op Donderdag 22 juni 2017
Nee, hoor ik ben geen kannibaal geworden. Ik heb het over het feit dat wij als Brabanders een internationale schijnwerper op ons gericht krijgen. Brabant wordt namelijk in 2018 Regio van de Gastronomie. 
De bekendmaking vond afgelopen zomer plaats in het Deense Aarhus, de Europese Regio van de Gastronomie van 2017. De jury sprak lovend over de opzet en kwaliteit van onze Brabantse kandidatuur. Ze waren onder de indruk voor onze basis voor bedrijvigheid, innovatie en gastvrijheid. 

Dat betekent natuurlijk dat er diverse mooie organisaties aan de slag gaan om samen een geweldig programma te maken en te laten zien wat we ook werkelijk in huis hebben. Zo ook het RBT (Regionaal Bureau voor Toerisme) van ons mooie Land van Cuijk. Zij willen een verrassend programma maken waar ze bestaande én nieuwe activiteiten op het gebied van agrifood en toerisme met elkaar verbinden. 
Ik word hier zo enthousiast van! Ik kan het bijna niet uitleggen. Voor mij heeft dit alles waar ik in het leven enthousiast over word. Bestaande tradities koesteren, nieuwe gewoontes creëren, verbinden, samenwerken én eten! Ik was niet bij de bijeenkomst, maar ik hoorden dat er een aantal mensen zijn geweest die ook nog riepen: 'We hebben hier zoveel in onze mooie regio, dat moeten we laten zien. Geen woorden, maar daden.'
Yes! Dat klinkt als tekstschrijver natuurlijk bizar, maar daar ben ik het echt mee eens!

We hebben zo'n mooie en onwijs lekkere regio, dat moeten we toch smaakvol laten zien en vooral ook laten proeven! Ieder bedrijf dat iets doet met eten zou goed moeten nadenken en vooral ook goed moeten voelen waar hij of zij zich nu echt in onderscheidt. 
Onlangs was Miriam hier van de Lamperse Hei en zij had worstenbroodjes bij zich met 100% rundvlees. Wij, mochten die hier bij Cybox als testpanel uitproberen. Normaal gesproken zit er standaard varkensvlees is en ik als rundvleesliefhebber was er direct dol op. Heerlijk smaakvol! Het worstje was misschien net iets te klein, maar het was ook wel een hele koude dag.

Je bent wat je eet zeggen ze toch? Nou Miriam, als dit jouw standaard is dan ben jij absoluut verrassend smaakvol! 
Jaloersmakend zelf, ik vind koken en bakken ook echt heel leuk, maar ik zou er niet mijn werk van kunnen maken. Daar ben ik echt veel te chaotisch voor. Zou ik het fornuis niet vergeten uit te zetten, dan zou ik waarschijnlijk een hoofdingrediënt vergeten. Nu vind ik zelf de beste lunchrooms en restaurants daar waar de kwaliteit, smaak en zelfs opmaak consequent is. Ik hou enorm van nieuwe dingen uitproberen, maar ook van lekker terugvallen op dat wat je kent. Heerlijk je herinneringen voeden. 
In mijn favoriete zaken bestel ik dan ook om en om. Dan iets nieuws en dan hetzelfde, ligt aan mijn gemoedstoestand van die dag. Ik geniet echt van allebei evenredig. Heeft ook vast met mijn karakter te maken, ik hou van vernieuwing, maar kan ook wat nostalgisch zijn.
Ik word nooit chefkok, maar gelukkig vind ik proeven minstens zo leuk als koken.
Dus ik kan wel helpen! Mocht jij in de food zitten en een geweldig plan hebben voor onze Regio van de Gastronomie?

Voor goede ideeën mail direct naar info@rbtlandvancuijk.nl 
Bij twijfel en een tester nodig? Mail naar column.eefke@gmail.com