Ziek, zwak en misselijk

Gepubliceerd op Donderdag 22 juni 2017
‘Ik ben ziek en dat komt echt heel slecht uit.’ Ik vond dit altijd zo’n idiote uitspraak. Want wanneer komt ziek zijn dan goed uit? In het weekend? In de vakantie? Nee, toch? Maar nu ben ik zelf ziek en komt het écht heel slecht uit! We zijn namelijk net aan het verbouwen.
En op kop onder een balk hangen om deze proberen wit te verven terwijl je snot dan probeert uit je ogen te stromen, is echt geen aanrader. Net als op een wankel trapje staan trouwens, terwijl je probeert te assisteren met de elektriciteit en de felle bouwlamp in je toch al schele hoofd schijnt. Maar wat helemaal niet werkt is alles wat met logica te maken heeft. Meten, tellen, bepalen wat waar moet komen. Echt niet aan mij besteed nu.
Zeuren eigenlijk ook niet. Maar mag ik heel even?

Als u trouwens zin heeft in een leuke luchtige column dan raad ik u aan om te wachten tot volgende week. Want ik las dat iemand die maar vier uur slaapt dezelfde rationering heeft als iemand die stomdronken is. En volgens mij sliep ik nog minder dan dat… Dus de logica in deze column zal ook ver te zoeken zijn.

Ik heb namelijk echt zo’n irritante stekende hoofdpijn, van die vervelende drukkende oorpijn, mijn keel is als scheurpapier en mijn rug voelt alsof ik 35 jaar bejaard ben. En ik weet inmiddels waar de uitspraak papbenen vandaan komt. 
En het allerergste is misschien wel dat het traditie is om tijdens het klussen om de dag wat ‘slechts’ te halen. Zoals frietjes, chinees of iets bestellen van de Turk of de Griek. Uiteraard vergezeld met een lekker koud biertje. Maar ik proef er helemaal niets van. Ik voelde wel aan het gekriebel van mijn neus dat ik uitgeschoten was met de sambal, dat was dan waarschijnlijk wel een prettig toeval dat mijn smaakpapillen compleet uitgeschakeld zijn. 

Uiteraard heb ik al tien keer de site van Oma weet Raad afgestruind op zoek naar de allerbeste remedie tegen flinke verkoudheid/ griep en vrijwel alles geprobeerd maar niets helpt.
Dus ik het enige dat ik kan doen is zeuren. Maar ik heb zo’n hekel aan zeuren. Bah. Het is zo niet constructief. Het heeft zo geen zin. Blegh. Het volgende heb ik al allemaal al geprobeerd: 
Kijken of ik een bak vol dampend water en kamille thee kan laten overstromen met mijn eigen snot, neuspray proberen te spuiten in een neus die hartstikke verstopt zit, gorgelen met zout (wat trouwens wel leidt tot het uitwerpen van het ‘slechte’ eten van de dag ervoor dus dat kan je maar kwijt zijn) en ik heb mezelf al van top tot teen ingesmeerd met Dampo. Het helpt allemaal niets! 
Dus iemand nog een Gouden Tip? Naast gezond eten en niet zeuren?