Help ik word een oud wijf!

Gepubliceerd op Maandag 25 december 2017
Ik had eind vorig jaar een gesprek met een jongeman over of er wel of niet nog jeugd rondliep in Sint Anthonis.
'Ja, zeker wel!' riep ik vol overtuiging en wilde een sterk betoog gaan houden. Maar hij onderbrak me. 'Ja, maar bedoelt u dan jong voor u of jong voor mij?' Het duizelde een beetje om me heen...
Het besef was hard en pijnlijk: Ik word een oud wijf!

Ik zag een glimp van mezelf in de spiegel van de kroeg. Zo erg is het toch nog niet? 'Mevrouw?'
Ik rechte mijn schouders; 'Mag jij eigenlijk wel alcohol drinken, snotneus?' Hij liep weg.
Tijd voor goede voornemens!
Zo werden mijn laatste dagen gevuld met gedachten over 'hoe kan ik het beste jonger ogen'. Wat kilootjes er af, niet teveel, want dan krijg ik extra rimpels.
Waarschijnlijk zou ik me ook wel wat jonger kunnen kleden. Dus geen lekkere oversized fluffy vesten, maar goed aansluitende kledingstukken. In leatherlook of juist niet?
Ook neem ik mij voor meer Ismakogie oefeningen thuis te doen voor een natuurlijke facelift. Het doet wonderen voor mijn houding, dus met wat meer gezichtsoefeningen komt ook dat goed. Moest ik nu lange oren maken of een lange neus?
Ik denk dat ik ook wel wat gezonder kan eten om mijn huid en haar wat extra jeugdige glans mee te geven. Uhm waren gojibessen en hennepzaad nu wel goed of was dit al weer achterhaald en is boerenkool het nieuwe superfood?
Natuurlijk ook minderen met alcohol want alcohol stopt de aanmaak van collageen wat zorgt voor rimpeltjes. Of kon ik daar nu iets voor smeren of mocht je juist niets meer smeren? Waar las ik dat toch?

Het werd de dag van de jaarwisseling, de dag waarop mijn jongste dochter jarig is. Ik had mijn lijst met goede voornemens opgeborgen in mijn nieuwe agenda met 365 nieuwe dagen in het verschiet.
Ik knuffelde mijn elfje en ze zei: 'Mama, wat ben je toch lekker zacht!' Ik aaide over haar aardbeienblonde haar en drukte een kusje op haar hoofd. Op tafel stonden eieren, bacon, yoghurt, vers fruit, muesli en meer. Ik pakte van alles een beetje en mijn voorbeeld werd gevolgd.

Terwijl zij vrolijk lachend haar cadeautjes uitpakten liep ik naar mijn agenda en pakte de goede voornemens. Ik scheurde ze door. Ik heb maar 1 goed voornemen. En of het nu aan mijn dikke vest lag, mijn extra kilootjes of mijn relaxte stemming op dat moment.
Mijn goede voornemen is: 'Gewoon lekker zacht oud worden!'