Ga je mee festivallen?

Gepubliceerd op Donderdag 29 september 2016
Is het niet heerlijk vandaag?
De zomer is nu echt officieel begonnen. De laatste tijd hebben we al meerdere mooie festivals kunnen bezoeken zoals Op De Tôffel afgelopen zondag die eindelijk mooi weer hadden. Dit weekend staat onder andere Mill at the park in de agenda.

Onze relatief kleine regio puilt uit van de fantastische feesten van nu tot eind september! Maar waarom zijn festivals eigenlijk zo populair? Ik denk dat het komt omdat je in een andere wereld stapt. Een wereld van muziek, waar mensen blij zijn en er een saamhorigheidsgevoel heerst. Veel niet festivalgangers denken dat festivalgangers massaal willen feesten, zuipen en drugs gebruiken, maar dat is juist niet het geval. (Bij de meeste dan) Het gros van de festivalbezoeker wil juist gewoon een lekkere vibe. Een ongedwongen sfeertje, niet te druk, maar juist relaxed en ontspannen. Plaid mee, uitrollen en genieten van een andere dimensie.
Als je geen festivalganger bent, beeld je maar eens in: Iedereen ziet er leuk uit. Want mensen denken vaak lang na over een geweldige outfit en festivals kunnen dus lekker inspirerend werken voor wanneer je op zoek bent naar een nieuwe look. De meeste organisaties spelen in op de trends van nu. Jongeren worden steeds bewuster en groene campings schieten als paddenstoelen uit de grond. Waar ze slimme acties hebben om je plastic glazen terug te brengen zodat alles ook lekker schoon blijft. Want ook dat vind de gemiddelde festivalganger een must!

Ook wordt menig festival aangekleed met lekkere healthy eettentjes. Waar je nieuwe culinaire beproevingen kan ondergaan. Want dat is het! Ervaringen opdoen, dingen beleven, herinneringen maken. Is dat niet wat iedereen wil? Je hoort tegenwoordig vaak twee verhalen. Mensen hebben het druk, een gehaast en hectisch bestaan en weinig vrije tijd. Deze soort mensen moeten écht naar een festival om te ontladen. En je hebt tegenwoordig veel mensen die alles op de automatische piloot doen. Waar het leven een sleur is en ze nooit iets meemaken. Deze soort mensen moeten ook écht naar een festival om te resetten.
Eigenlijk zou ik wel eens willen tellen hoeveel organisatoren en vrijwilligers zich inzetten dit jaar in het Land van Cuijk om een event in goede banen te leiden. Ik denk dat mensen die daar niets van afweten, zich nog eens lelijk kunnen vergissen in de tijd die dit opslokt.
Het is echt zo spannend als je iets organiseert en je weet niet of het een succes wordt. Zenuwslopend! Alleen daarom al zou iedereen woonachtig in het Land van Cuijk verplicht naar een festival moeten gaan.
En er is echt voor ieder wat wils! Kies maar: Mill at the Park, Cuijks Waterspektakel, Zomerfestijn Beers Best, Smartlappenfestijn Grave, Fijn Festival, SlokOp Festival, Outlands, Muziekpark, Ballonfestival, Muziek in de Mais,
St Hubert op z'n best, Nijmeegse Vierdaagse Feesten, Lekker.uit festival, Vierlingsbeek Open Air of het BBQ Festival? En dat zijn ze nog niet een allemaal! Ik ben benieuwd waar ga jij heen en waarom?