Gotta catch them all

Gepubliceerd op Donderdag 29 september 2016
Wat waarschijnlijk veel mensen niet van mij weten is dat ik enorm graag wil winnen.
Ik kan prima tegen mijn verlies hoor, als de tegenstander tenminste eerlijk speelt en beter is.
Maar dat neemt mijn drang om te winnen niet af. Ben ik normaal vrij rustig, lief en collegiaal maar met teamwedstrijden kan ik iemand genadeloos afbekken als hij of zij niet goed genoeg zijn best doet. 
Ik weet niet wat het is, maar ik verander in een soort absurde kenau die het woord opgeven niet kent. Of het nu gaat om een IVN wandeling waarbij je het aantal soorten bomen moet herkennen, zo snel mogelijk een vlot moet bouwen of een online game. Ik moet winnen!

Daarom begin ik ook niet aan de nieuwste rage van Nintendo de app: Pokemon Go!
Zij hebben, zoals je ongetwijfeld hebt gehoord een nieuw spel ontwikkeld. Kinderen blijken namelijk ongezond veel te zitten en met Nintendo ging het bergafwaarts. Iedereen heeft een mobieltje of tablet, maar niemand meer een gameboy. Dus kun je nu op je mobieltje Pokemon spelen. Maar het bijzondere is dat je hiervoor naar buiten moet. Want de Pokemonbeestjes zitten in het bos of aan de waterkant of gewoon in je achtertuin. 
Je moet ze vangen met ballen die je weer kunt ophalen bij bezienswaardigheden. Ik vind dit echt briljant bedacht. Natuurlijk zijn er zoals altijd de haters. Die roepen dat het gevaarlijk is. Ja, mensen kom op, kinderen en volwassenen moeten inderdaad wel gewoon om zich heen blijven kijken en op het verkeer letten. Maar dat moet toch ook als je een stuk gaat fietsen of buskruitje gaat doen? 
En geloof me je kind uren achter de tv of telefoon binnen laten zitten is op den duur veel gevaarlijker.
Ja ja, er was een Amerikaans meisje dat een Pokemon achterna zat en door een onbewoond gebied heen liep naar de waterkant en toen over een lijk struikelde. En oke er waren gisteren twee tieners die een oudere dame zagen drijven in Baarn. Maar daar is de politie wel blij mee, want zoals ze zelf zeggen: 'We also need to catch them all!' 


Nu denk je misschien Eefke je bent halverwege de dertig dit spelletje kun je toch wel weerstaan? Nou, nee dus. Ik zou zo'n soort persoon worden als die man in Australië die tijdens de bevalling van zijn vrouw in het ziekenhuis een Pokemon vond en daar achteraan ging. 
Want luister, het zou dus zomaar kunnen dat er een Pokemon in mijn achtertuin zit, maar dat iemand anders dat gebied heeft veroverd. Mijn achtertuin! Ik zou niet kunnen slapen tot het weer in mijn handen zou zijn. 
Sterker nog ik kon nu al niet goed slapen. Gisteren zag ik namelijk twee mensen met hun mobiel bij ons achter in het veld staan. En ik weet het dus niet zeker, maar het zou zomaar kunnen dat daar iets zat. 
Anderzijds is het misschien wel goed voor mij om wel mee te gaan spelen. Ik kan mijn dochters erbij betrekken en er dus een familieaangelegenheid / buitenactiviteit van maken. 
Bovendien is het ook nog handig voor mijn werk. Want ik kan goed beoordelen of ze wel de juiste bezienswaardigheden gebruiken in dit spel hier in het Land van Cuijk.
Sterker nog, nu ik dit zo zeg, ben ik dit wel verplicht eigenlijk in mijn functie. 
Ik ga de app nu downloaden. Want, i gotta catch them all!!