I love Google

Gepubliceerd op Donderdag 29 september 2016
Je hoort en ziet het steeds meer om je heen. Social Media en bedrijven als Google gebruiken jouw gegevens om zodoende steeds meer over jou te weten te komen. Elke cookie die jij accepteert is weer een stapje dichterbij hun inzicht van de kern van jouw bestaan.

Ik heb wat vrienden in mijn tijdlijn op Facebook die bang zijn dat hun foto's, die ze privé via WhatsApp hebben gestuurd, worden gebruikt op levensgrote banners langs de snelweg. Als iemand aan mij vraagt of dat zo is, dan zeg ik ook steevast; 'Ja, ik werk ook parttime bij een internetbedrijf, dus dan heb ik dat zo gezien! Het ligt echt aan de soort foto. Laat eens zien; bij welke foto ben je bang dat ze die ophangen?' Hi-la-risch!

Ik moet ook zo enorm lachen om mannen die zeggen; 'Ja, ik krijg de hele dag spam van allerlei rare vunzige sites, waar ik echt heus nooit op kijk!' Uhu, wat je zoekt ben je jezelf! En dus zegt jouw spambox wel degelijk iets over jou. Ik geef het direct toe mijn spambox bestaat voor 10 % uit Nespresso, 10 % uit superscherpe leningen, 25 % uit fantastische aanbiedingen voor halfhoge bruine laarsjes, voor 15 % uit aanbieders van een weekendje weg en de overige 40% ongeveer uit Ben & Jerry's ijs!

Ik zit er niet mee, sterker nog, ik vind het fantastisch dat Google mij steeds beter leert kennen. 
Ik typ bijvoorbeeld in: ik heb last van …
En Google geeft mij heel behulpzaam een aantal suggesties: muggen, bppd, nek? 
Prettig toch? Als je weet hoe je het moet gebruiken kan Google echt een grote steun zijn.
Ik heb bijvoorbeeld ingetoetst: hoe moet ik... Ik kreeg als suggesties: boeken kaften, behangen en bidden. De boeken en het behang kan ik nog plaatsen, maar bidden? 
Zou Google graag willen dat ik ga bidden? Zou dat goed voor me zijn? Soms denk ik namelijk dat Google mij beter kent dan ik mezelf. Dus ik zal me er eens in verdiepen. Ik sta nu eenmaal open voor suggesties en die krijg ik niet voor niets.
Dus loop je wel eens vast in je leven, en weet je niet wat je wil. Google het gewoon!
Bijvoorbeeld: Ik wil … Ik krijg dan als suggestie; kaas, fietsen en op vakantie. 

Ik weet niet hoe dat voor jullie is, maar ik vind het echt een troostende gedachte dat Google mij zo graag helpt. 
Misschien vind ik het ook wel zo fijn omdat Google een beetje op mijn moeder lijkt. Want mijn moeder heeft ook altijd goede suggesties en maakt graag mijn zinnen af voor ik ben uitgepraat. Aangezien mijn moeder helemaal in Groningen woont vind ik het wel handig zo'n moederinstict in gebouwd in mijn apparatuur. 

Dan ben ik aan het werk en dan zit ik wat research te doen en dan opeens komt er uit het niets een flitsende, knipperende link. 'Alleen vandaag nog speciaal voor jou geselecteerd. Bruine, suède cowboyboots.' Nou, dat is toch fantastisch? Eigenlijk is dat dus een cadeautje van mijn moeder! Want zij weet samen met Google wel wat ik nodig heb! Cowboyboots! Ik moet alleen zelf even snel mijn creditcard pakken. Maar, dat geeft niet, want ik zag toch net een mail binnenkomen van een prachtige deal via een geldverstrekker! Thnx mam en Google!