Bikinibody

Gepubliceerd op Vrijdag 30 augustus 2019

Bij de eerste zonnestraal denk ik altijd direct; Oh, heerlijk de zomer! Met daar rap achteraan: Oh, werk aan de winkel! Gelukkig waren de zonnestralen vroeg waardoor ik meer voorbereidingstijd had dan anders. Dus ben ik fanatiek aan het bewegen en let goed op mijn eten. Ik heb dit soort columns wel vaker geschreven, maar dan altijd met humor erin. Flauwe grappen als: het moest nu echt, want het enige wat nog past uit mijn zomergarderobe zijn mijn slippers. Of: ik trek gewoon hakken van 9 centimeter aan zodat mijn BMI prima is. Want ik ben niet te dik, maar te klein. 
Of: Ach, de laatste zwangerschapskilootjes wegen het zwaarst. Maar ik kan niet lopen op hoge hakken en mijn jongste dochter zit al op de middelbare school. En eerlijk? Ik voel me niet prettig in mijn bikini en dat wil ik wel! Want hoe je er uitziet, heeft écht wel impact op hoe je jezelf voelt.
 
Ik roep altijd: 'The happiest girls, are the prettiest girls', maar dan moet je dus wel happy zijn! Want ik geloof nog steeds in het beste wat je kan dragen is je glimlach. Dus ik ben er nu écht klaar voor en ga eens serieus aan de gang. Het begin is er, want de eerste 5 kilo zijn er af. Volgens een fitnessgoeroe die ik onlangs sprak zouden er nog bijna 20 (!!) af moeten, maar ik zou zelf superblij zijn met 10. En natuurlijk vooral met hoe ik me voel en er uit zie, maar toch die verrekte weegschaal...
 
Eigenlijk wou ik nooit een serieuze column schrijven over afvallen, omdat ik het nogal oppervlakkig geneuzel vind. Er is altijd wel wat aan te merken op je lijf. Toch? En heel eerlijk? Ik ben superblij met mijn lichaam. En dan bedoel ik vooral het feit dat ik zelden ziek ben en ik twee kinderen heb mogen krijgen. Maar dat is ook juist de reden dat ik liever wil zijn voor mijn lijf en het dus in een betere gezondheid en conditie zou willen krijgen. Want toen mijn jongste dochter pas de drie trappen omhoog rende naar de kaakchirurg om er zo snel mogelijk te zijn, zodat ze zo snel mogelijk weer weg kon, voelde ik dat serieus aan mijn ademhaling. En dat wil ik niet. Dus er moet wat vanaf. Klaar. Dus let ik gewoon op en eet dat wat gezond is, of in ieder geval wat ik denk dat gezond is. Want als je gaat googelen is vrijwel alles van de baan of in dit geval van je bord. Ik ga zoveel mogelijk voor onbewerkt voedsel, meer bewegen en meer me-time. En het hoeft ook niet deze zomer al. Ook al weet ik natuurlijk wel hoe ik supersnel dat bikinilijf krijg. Ik trek mijn kleding uit en trek mijn bikini aan. Zo simpel is het ;)