Placebo

Gepubliceerd op Vrijdag 30 augustus 2019

Ik ben voor het Land van Cuijk altijd op zoek naar een leuk inspirerend en positief onderwerp. Maar deze week kon ik dat niet zo snel vinden. Alles wat ik las had een negatieve insteek. Zelfs op de website van World's Best News was het gros helemaal niet zo best. 
Dus vond ik mezelf naar buiten starend. Mijn collega's stonden een sigaretje te roken. Superslecht, maar ik zat er naar te kijken en zitten is het nieuwe roken dus wie is er nu eigenlijk slechter bezig? Zij stonden nog in ieder geval én in de buitenlucht Vitamine D op te doen. Hoewel de zon natuurlijk ook killing is. Ik sta op om koffie te halen. Het laatste kopje van vandaag want na vijf kopjes heb je een verhoogde kans op hart en vaatziekten. Uiteraard zonder melk, de witte leugen, dat vol met caseïne en lactose zit. En al helemaal zonder suiker wat je hormoonbalans in de war schopt, je insulineproductie verstoort, verslavend is, het verouderingsproces versnelt, de mineraalbalans verstoort en de opname van calcium en magnesium bemoeilijkt. Ik staarde weer naar mijn scherm en bedacht dat ik eigenlijk ook zo'n bril moet aanschaffen die ik pas in een reclame zag, die de enorm schadelijke effecten van het blauwe licht tegengaan. Terwijl ik driftig type op mijn toetsenbord, zie ik dat deze echt schoongemaakt moet worden. Iemand vertelde pas dat een toetsenbord per vierkante centimeter gemiddeld meer dan 500 bacterien heeft. Voor jullie beeldvorming: een wc-bril heeft er 8 per vierkante centimeter. Terwijl ik intens Google vraagt een collega of ik ook een stukje taart wil. Taart??? Laten we meteen Russische roulette spelen, want de rommel die in de gemiddelde taart zit! Hij zag mijn geschokte blik, wierp een blik op mijn biologische rijstwafels en zei: 'Ik heb twee soorten; slagroom en appel. De appel is van biologische appels die direct zijn verwerkt. Net zo verhit dat de celwanden zijn afgebroken waardoor er meer lycopeen vrij is gekomen die in beter door het lichaam wordt opgenomen. Het deeg is gemaakt van quinoa en zit boordevol anti oxidanten en enzymen. Een stukje taart is goed voor de dagelijkse behoefte van 74 procent van alle mineralen die je binnen moet krijgen. Het recept zit al zes generaties in de familie en we worden gemiddeld 89 en niemand heeft Alzheimer. 'Oh, dan graag appeltaart!' roep ik enthousiast. Even later zitten we aan een grote tafel en iedereen geniet van het stukje naar keuze, met of zonder extra slagroom. Iedereen glimlacht, want taart eten met een serieus gezicht gaat niet. Hij is echt lekker, je proeft helemaal niet dat hij zo gezond is. Maar ik voel het wel. Ik wil deze thuis ook bakken en deze geweldige gezonde taart ook als familierecept doorgeven. Fantastisch wat goed eten met je kan doen. Iedere vezel in mijn lichaam is blij. De natuur is een wonder! 'Zou ik het recept mogen?' vraag ik enthousiast. Mijn collega's beginnen allemaal te bulderen van het lachen. Dan zie ik de lege taartdozen van de bakker. Mijn jarige collega glimlacht. 'Maar je hebt wel genoten toch?' Ik kijk naar mijn lege bordje. Absoluut en genieten wordt zwaar onderschat! Genieten is misschien wel het gezondste wat er is!