Dé Doodsoorzaak

Gepubliceerd op Dinsdag 31 mei 2016
Het gaat de laatste tijd hard met grootheden. Christopher Lee (93) en BB King (89) waren natuurlijk op een leeftijd dat je dit kon verwachten. Dat geldt wellicht ook voor de legendarische voetballer Eusebio en protestzanger Armand. Maar politicus Els Borst die onder andere zorgde voor de euthanasiewet en schrijver en zomergasten presentator Zwagerman hadden helemaal niet hoeven te sterven. James Gadolfini aka Tony Sorprano en komiek Robin Williams hadden er ook best nog wat jaartjes bij kunnen krijgen. 
Na de dood van al deze indrukwekkende namen, ging er nog geen belletje rinkelen. 

Maar toen Joe Cocker de aarde verliet en vervolgens David Bowie begon er langzaam iets te dagen. Toen Johan Cruijf stierf werd mijn vermoeden wel heel donkerbruin en nu met de dood van Prince is deze bevestigd. 
Het is mijn vader. 

Ik zie hem zo voor me in de keuken en dan snoeihard Prince zingen: ‘You don't have to be rich to be my girl. You don't have to be cool to rule my world ain't no particular sign, i'm more compatible with. I just want your extra time and your kiss’

Hij is het! Zou hij zich vervelen en de mogelijkheid hebben een aantal mensen zijn kant op te sturen? Allen Toussaint, Billy Paul, Maurice White, Seth Gaaikema, ja ik kan nog wel uren doorgaan. Alle legendes waar hij zo dol op was zijn allemaal vervlogen.

Hoe kan ik mijn vader bereiken? Met mijn dochters schrijf ik wel eens een briefje en deze verbranden we dan zodat de as kan opstijgen naar de hemel. Zou dat werkelijk werken?
Baat het niet, dan schaadt het niet.

Lieve pap,

Ik mis je. Tijd heelt alle wonden is wel een van de meest waardeloze uitspraken ooit bedacht. Ik mis je namelijk alleen maar meer, elke dag dat ik je moet missen. Maar dat geeft tegelijkertijd ook niet, want het maakt me ook extra dankbaar dat uitgerekend jij mijn vader was en de opa van mijn meiden.
Ik heb wel een serieuze vraag aan je pap. Want ik ben er achtergekomen dat jij een aantal mensen bij je hebt geroepen. Prima, maar wil je daar nu alsjeblieft mee ophouden? En mocht je echt de smaak te pakken hebben wil je dan doorgaan met slechte politici?
Thanks pap, amen.

xxxx