Gedwongen rust

Gepubliceerd op Dinsdag 31 mei 2016
Afgelopen weekend was ik met mijn moeder en zus een weekendje weg in Friesland. Even lekker ertussenuit, enigszins verplicht zijn we heerlijk tot rust gekomen. We wilden namelijk wel wat ondernemen, maar er was gewoon bijzonder weinig te doen in de omgeving waar wij zaten. Hoe anders is dat hier! Niemand maar dan ook niemand, mag er ooit nog tegen mij zeggen dat er niets te doen is! 
Want ik heb enorm veel gemist dit afgelopen weekend in het Land van Cuijk.

Dit jaar voor mij geen Bourgondisch Boxmeer, geen Pinksterfeesten in Grave, niet kunnen lunchen tussen de lammetjes, geen kermis of Pinkstertoernooi in Sint Anthonis, geen Militracks, geen mooie exposities en geen Langeboms Buuten.
 

In het huisje waar wij zaten lag trouwens wel een geprint blaadje met activiteiten zoals wandelen en fietsen en dat hebben we ook heerlijk gedaan. Maar een magazine zoals dat wat wij onlangs hebben mogen maken samen met het RBT, dat was niet aanwezig. Er was wel een foldertje met een pannenkoekenboot en een mineralenmuseum, maar dat bleek na een telefoontje ook nog dicht te zijn.
 

Begrijp me niet verkeerd, ik heb een heerlijk weekend gehad. Verplicht niets doen, omdat er simpelweg geen andere optie was, is op zijn tijd echt genieten! Ik ben me dan trouwens echt bewust van hoe ontzettend gaaf mijn werk is. Ik mag via het leukste regionale platform, de krant en via Vitatelkens weer laten zien hoe mooi het hier is in het Land van Cuijk. Om te werken, te wonen en vooral om te leven!

Als je dan in het weidse Friesland zit en mijmert over onze bruisenderegio kan ik maar weinig bedenken wat ik hier mis in het Land van Cuijk. Ja, mijn moeder en mijn zus!
 

Het gaf me ook extra tijd om lekker na te denken over hoe ik samen met het Land van Cuijk in de aankomende Vita die eind juni uitkomt een festivalbijlage kan bijvoegen. Met alles wat hier te doen is. Want wat is er in juli en augustus veel te doen! Daar mogen we met zijn allen trots op zijn! Zo hebben we onder andere inmiddels een verhaal van Sint Hubert op z'n Best, komt er een interview over Muziek in de Mais en leren we de organisatie kennen die verantwoordelijk is voor het kersverse Food Truck festival wat bij de Weijer wordt georganiseerd. Welk klein event of groot festival mag er volgens jou echt niet ontbreken in deze bijlage? Wij kijken graag hoe we hier aandacht aan kunnen besteden! Laat die zomer maar komen!