Blog Goodiebox

Gepubliceerd op Zaterdag 04 mei 2019

Ik geloof niet dat mijn moeder vroeger veel make-up droeg. Ik kan me geen moment herinneren dat ik haar zag zitten tutten achter een kaptafel ofzo. Van mijn oma herinner ik wel het vintage parfumflesje. Dat vond ik prachtig met zo’n fluwelen pompje. Vrouwelijk en luxueus. In de puberteit vond ik make up vooral een uitlaatklep. Wanneer mijn moeder of stiefmoeder er mij, achteraf gezien liefdevol, op attendeerde dat de gitzwarte eyerliner misschien wat teveel was deed ik het er nog dikker op. Op een gegeven moment had ik zelfs zwart koolpotlood bij tekenen meegenomen om mezelf heftige smokey eyes te geven en zo puberaal eigenwijs de deur uit te gaan. Ik haalde het er af voordat ik op school was. Heel lang vond ik make up iets neps hebben, fake om je wimpers langer te laten lijken, je wangen gezonder of je lippen voller. Misschien wel tot ik een make up artist tegenkwam die het gebruikte om zichzelf mee uit te drukken.

Ik mocht haar interviewen en raakte geïntrigeerd. Zij was alles behalve nep en werkelijk prachtig! Met én zonder make up, maar met leek ze gek genoeg meer zichzelf. Ik leende stiekem wat make up bij mijn oudste dochter en merkte dat dit getut eigenlijk heerlijk is.
Toen ik afgelopen jaar bijna jarig was, had mijn dochter Goodiebox ontdekt. Iedere maand een box vol met verrassingen op gebied van beauty en verzorging. En dat voor nog geen derde van de waarde van de box. Ze had videootjes bekeken en berichten gelezen en de rest van het gezin weten te overtuigen. 

Ritueeltje
En toen was ik jarig en superenthousiast dat ik dit kreeg! En iedere maand een nieuwe box, alsof ik iedere maand jarig ben! We hebben ondertussen een ritueeltje bedacht. Ik wacht met de box uitpakken tot mijn dochter er is. Zij pakt het begeleidende boekje en ik grabbel een product uit het doosje. Ik raad eerst met mijn ogen dicht wat het zou kunnen zijn en daarna met mijn ogen open. Want serieus, ik ben een leek. Mijn dochter vertelt dan het verhaaltje wat in het boekje staat. Natuurlijk heb ik deze boxen, met twee dochters, niet alleen, maar dat vind ik het mooiste ervan!
Ik had de laatste keer wel erg lekkere douchegel, ik ging op mijn tenen staan om deze hoog op het badkamerkastje te plaatsen zodat niemand deze kon stelen van me. Terwijl ik weer plat op mijn voeten ging staan besefte ik dat ik al een tijdje de kleinste ben in huis. Damn! Mijn zus adviseerde al om mijn favorieten bij de schoonmaakspullen te zetten.

Goodiebox Favorieten
Op de foto heb ik mijn top 7 neergezet. Ik zal me hier even beperken tot de top 3 anders wordt het wel een heel lang blog. Op nummer 3 de Human + Kind Shower Mousse Grapefruit Delight. Even schudden en je spuit een perfect zachte schuimbol op je hand. Dit voelt echt heerlijk zacht op het moment van aanbrengen en ook daarna. De geur is super verfrissend en ruikt alsof deze Mousse de douche weet dat het een fantastische zomer wordt!
Op twee You & Oil, superfood for skin. Het is een face serum met carrot, broccoli en chia. Ik doe dit ’s avonds op mijn gezicht, het voelt voedend en op de een of andere manier lijk ik wel beter in slaap te vallen… Mijn nummer 1 is de Comme Deux een fantastische lippenolie. Hij kijkt roze in het flesje maar mooi transparant op je lippen. Deze lippenolie heeft ons de winter doorgeholpen en is het make up product dat mij echt heeft verbaasd. En dat vind ik echt tof, dat je werkelijk overtuigd kunt raken van iets. En dat vind ik toch knap van Goodiebox is begin echt te houden van make up en goede verzorgingsproducten!  

Cadeautje
Je merkt dat het team achter Goodiebox ontzettend veel plezier heeft in de zoektocht en samenstelling. Iedere maand heeft een ander thema dat ze met leuke hints online al vast stiekem onthullen. De box zelf is mooi, de teksten zijn top en de producten heerlijk. Ik heb de vrolijk gekleurde doosjes opgestapeld op mijn nachtkastje als een soort vrolijk ladekastje, voor mijn sieraden, mooie herinneringen en bloginspiratie boekje. Telkens als ik het zie is dat een reminder dat ik dit gekregen heb van mijn gezin om af en toe lekker te tutten en te genieten van een beetje lanterfanten.