Metamorfose bij Beauty Revolution

Gepubliceerd op Maandag 08 juni 2020

Een metamorfose; ik weet niet waarom, maar ik kreeg hier vroeger altijd een beetje jeuk van. Het komt denk ik door programma’s die ik wel eens keek. Een team stylisten plukten iemand van de straat die daar volgens hun behoefte aan had. ‘Jij moet een metamorfose!’ Die persoon werd in het nieuw gestoken, haar en make up gedaan en tadaa! Een verbeterde versie. Maar je zag vaak al door de blik en de houding dat dit 'niet klopte. Deze persoon zag er helemaal niet blij uit of liep te wankelen op hoge hakken.

Het zal jullie dan ook wel verbazen dat ik ervoor heb gekozen om toch een metamorfose te doen.
Dat wil zeggen andere kleding, make up, haar knippen en verven en ik heb er zelfs voor gekozen om er een fotoshoot bij te doen. Naarmate de datum naderde werd ik wel wat zenuwachtig. Ik wil geen visitekaartje zijn van de stylist, of nou ja natuurlijk wil ik dat wel, maar ik vooral mijn eigen visitekaartje zijn.

Ik ging naar Mutlu van Beauty Revolution en binnen 3 minuten was ik van mijn angsten af. Mutlu stelt goede vragen en luistert echt naar je. Ik gaf aan dat ik wel wat van mijn lengte wilde houden. Ik kreeg goed en duidelijk uitgelegd wat een goede lengte voor mij zou zijn. Voor mijn vorm gezicht, maar ook om mijn haar weer gezond te krijgen en met een goed model er in. Ook wist Mutlu dat ik geen vrouw ben die ’s morgens 45 minuten de tijd neemt om mijn haar te stylen. Ze gaf mijn haargrens een donkerdere kleur dan de rest zodat het diepte geeft aan mijn kapsel. Als ik het borstel wordt het glanzend en stijl en met het juiste product knijp ik er in zes minuten krullen in. Pas was ik het in alle drukte compleet vergeten en kreeg ik op mijn werk nog een complimentje. Dus ook een straight out of bed look werkt met mijn nieuwe model!

Qua make up doe ik zelf eigenlijk altijd zonnebrand crème op met soms een beetje foundation en mascara. Als ik een feestje heb pak ik nog wel eens uit met oogschaduw of lippenstift in plaats van mijn labello. Mutlu zocht de juiste foundation waaronder ze eerst een primer deed zodat het beter bleef zitten. Beetje poeder voor de afwerking. Ze koos een donkere oogschaduw op mijn ogen meer op te laten vallen en gebruikte ook een wimperkrultang.

In de stoel vroeg ik me af of er wel eens eerder iemand make up bij mij had opgebracht, naast mijn dochters toen ze  2 en 5 waren. Het is stiekem best een leuk gevoel al dat getut.

Ondertussen was de fotograaf binnengekomen, Sabine Tilburgs, die van zichzelf al een relaxte vibe heeft. We bespraken wat ik voor foto’s zou willen en wat ik er mee ging doen. Ze kwam met leuke ideeën en zoals ik had ingeschat had ze een hele fijne manier van werken. Ze gaf me goede tips en liet af en toe wat zien zodat ik ook wist wat ik aan het doen was. 

Het gekke is, dat ik me ,de dagen na mijn de metamorfose, ook echt beter voelde. Ik had weer zin om ’s morgen net iets langer voor de spiegel te staan dan anders en was bewuster mijn ouftit aan het uitkiezen. Nog steeds geen wimperkrultang of hoge hakken maar wel de beste versie van mij. Want als je jezelf goed voelt van binnen straal je dat uit naar buiten, dat wist ik al. Maar wanneer je van buiten straalt voel je dat ook van binnen. Dus zorg goed voor jezelf op beiden fronten!