Voordelen van regen

Gepubliceerd op Dinsdag 09 februari 2021

Joepie 't regent! 

Joepie, ’t regent? Dat klinkt wellicht tegenstrijdig. Maar regen heeft veel voordelen. Ik word altijd blij van regen. Dat zit in de familie, denk ik. Want mijn moeder zei altijd: “Zie regen als de liefde die de hemel heeft voor de aarde.” En mijn oma zei: “Als het donker is zoek naar sterren en als het regent zoek naar regenbogen.” Mijn overgroot-oma op haar beurt: “Na regen komt zonneschijn.” En mijn over-over-grootoma: “Zo, nu zijn de plantjes ook weer blij!”

En ik? Ik vertel mijn dochters altijd over het mooie Italiaanse bijgeloof. Want daar zijn ze van mening dat dansen in de regen geluk brengt. Dus dat doen we graag. Waarbij mijn jongste ooit blij uitriep: “Mama, regen is confetti uit de lucht!”

Ik begrijp het wel hoor, dat sommige mensen verdrietig worden van dagen regen achter elkaar. Dat zijn waarschijnlijk de mensen wiens oma’s zeiden dat God aan het huilen is wanneer het regent. Dan ga je vanzelf meehuilen als het regent. Had jij zo’n moeder of oma? Draai het dan snel om, zeker bij een eventuele volgende generatie, want alles draait om de mindset!

Wanneer je bij wat miezerige druppeltjes, maar ook bij hevige stortvloed denkt aan de voordelen van regen, dan wordt het vanzelf beter. Denk aan hoe blij alle planten en bomen zijn. En wanneer je naar buiten gaat is het ook fijn om te weten dat het goed is voor je haar. Er zit geen kalk in regen waardoor je haar lekker zacht wordt en het vaak ook nog een mooie natuurlijke slag of krul krijgt. En wat te denken van alle superleuke spelletjes die je met je kinderen doet als het regent. Lekker in de plassen springen en bootjes maken van kurken bijvoorbeeld. De lucht ruikt ook zoveel frisser en lekkerder net na een goede regenbui.

Als je nu denkt die Peeters is echt gek; het enige goede aan de lockdown is dat je met regen niet naar school of werk hoeft te gaan. Nou, yes! Dan heb je ook iets positiefs te pakken.

Mocht je regen nou echt vies vinden, geniet dan van het feit dat je lekker binnen zit en niet naar buiten hoeft. Muziekje aan, kaarsjes aan, warm kopje thee of goed glas wijn en genieten van de regen die tegen het raam tikt. Maar ben je toe aan iets nieuws, een positieve mindset, een out of your comfortzone momentje? Probeer dan het volgende: ga eens naar buiten en voel de regen op je huid. Ga er in staan met je ogen dicht en voel. Het is vaak niet eens koud. Het is exact wat Bob Marley ooit zei: “Some people feel the rain, others just get wet.”

Deze column stond op www.goednieuws.nl