Wat is ismakogie?

Gepubliceerd op Woensdag 11 december 2019

Ismakogie is een bewegingsleer die jou kan helpen met jouw houding en veel voordelen met zich mee brengt. 

Anne Seidel
Om ergens goed over te kunnen vertellen, moet je het zelf uitproberen.
Tijdens mijn eerste les begreep ik direct waarom ‘uitvinder’ Anne Seidel altijd zei: 'Je kunt niet schrijven over Ismakogie je moet het ervaren.' Mijn docent Jeanne vertelt geduldig en vanuit een prachtige kracht. Voor iemand die veel in haar hoofd zit, zoals ik, is dit echt een goede les. Piano spelen met je tenen en met je knieën denkbeeldig een laatje dicht doen klinkt misschien eenvoudig, maar voor mij vergde het best wat aandacht. Sowieso werd ik me erg bewust van de vreemde dingen die ik mezelf in de laatste jaren had aangeleerd, zoals verkeerd zitten en opstaan.

Sceptisch over ismakogie
Ik ben erg nuchter en sceptisch dus ik neem niet direct alles aan. Ik sta overal voor open, maar mijn ‘eerst zien dan geloven’ overtuiging is nu eenmaal heel sterk. Ik heb bewust een paar lessen gevolgd alvorens ik dit schreef omdat ik dan kon vertellen of het daadwerkelijk iets heeft gedaan. Ik merk dat ik echt minder op slot zit in mijn schouders als voorheen.
Tijdens de derde les viel het mijn mede-cursist op dat ik beter en mooier zat. Yes, ik vind het nog steeds leuk als ik vooruitgang boek, in wat ik ook doe!

Focus
Ik vind de lessen leuk, het vergt aandacht en focus maar iedereen kan dit. Ik heb mijn oudste dochter zelfs weten te overtuigen mee te gaan. Aan het einde van de les mogen we vrij dansen en dat zorgt, zeker weten, uiteindelijk voor een strakke kaaklijn en buikspieren want grappig is dat zeker! Wanneer je Ismakogie blijft toepassen in jouw leven dan helpt het niet alleen bij een betere houding, maar ook bij een beter figuur, strakkere huid, minder rimpels, minder rug, nek en schouderklachten en een betere ademhaling. 

Meer weten over Ismakogie?
ismakogie.jeannealbers.nl