Ik wil een standbeeld!

Gepubliceerd op Dinsdag 18 mei 2021

Ik droomde ooit dat er een straat naar mij vernoemd werd, omdat ik tien jaar lang regionale columns had geschreven. Toen ik wakker werd moest ik daar erg om lachen. Een eigen straatnaam, het idee alleen al. Hi-la-risch! Maar stiekem was het natuurlijk fantastisch, want hoe gaaf zou dat zijn? Dus dat staat nu schaamteloos op mijn bucketlist. Een straatnaam, plein of een eigen standbeeld. Ik ben niet zo kieskeurig, met één van de drie ben ik al tevreden.

Ontdekkingsreiziger

Ik ben alleen helaas (nog) niet beroemd. Ik heb geen bestseller geschreven, geen prachtige muziekstukken gecomponeerd of een werelddeel ontdekt. Maar wel van alles wat er in de buurt kwam. Ik heb kinderboeken geschreven, de songtekst voor een heerlijke zomerse plaat en ik ontdek altijd de leukste winkeltjes en horecazaakjes. Ik zou mezelf zeker ontdekkingsreiziger noemen. Maar ja, het is allemaal niet genoeg voor een eigen naambordje, vrees ik.  

Wassen beeld

Maar nu heb ik goed nieuws voor mezelf (en voor jou)! Ik kan nu namelijk mijn eigen wassen beeld winnen bij Madame Tussauds en schitteren tussen sterren als Robbie Williams en Lady Gaga. Dat lijkt me ook wel wat! Daarvoor hoef je alleen maar naar Q-music te luisteren en te raden wie er in de studio ‘aanwezig’ is uit Madame Tussauds.


Dus ben ik aan het trainen geslagen. Want ik weet niet precies hoe het in zijn werk gaat. Ik denk dat je in je bikini in een soort rubberen gelei wordt gedompeld. Waar ze je dan na een tijdje weer uit hengelen. Dat de gelei even moet uitharden en er dan als een soort malletje van je af wordt gestript.

In feite ben je dan zelf nog een paar centimeter breder, toch? Dus dat wordt flink sporten de aankomende weken, want eten vind ik veel te lekker. Maar wat ik me dan afvraag. Wanneer ik win, zou ik dan mijn eigen titel bij het beeld mogen schrijven? En zoja; wat zal ik dan doen? Kinderboekenschrijfster? Dat zou wel een goede boost zijn voor de verkoop. Columnist van LandvanCuijk.nl en Goednieuws.nl? Dat is natuurlijk weer toffe reclame voor de leukste site en het mooiste platform van Nederland. Maar ik wil natuurlijk wel dat men massaal met mij op de foto wil. Dus het moet enigszins bijzonder zijn. Oh, ik weet het al. Eefke Peeters – praktiserend heks.

Foto: Pexels