Vakantie in eigen land

Gepubliceerd op Maandag 20 juli 2020

Gisteren was er weer een persconferentie waarin met name de vakantiemogelijkheden werden toegelicht. Waar kun je veilig heen en wie mag er als toerist naar ons komen? Vanaf 15 juni gaan er van allerlei grenzen weer open. Enerzijds natuurlijk hartstikke fijn, anderzijds voelt het wel wat vreemd aangezien er nog steeds ondernemers zijn die hun deuren niet mogen openen. Vraag die daardoor bij mij opkomt is: Waarom willen we zo graag ver weg op vakantie?

Voor de zon hoef je tegenwoordig niet meer ver weg. Voor een tentje of huisje aan het water, een bosrijke omgeving, een UNESCO natuurgebied, veelzijdige horeca, indrukwekkende musea, bijzondere kunst, leuke boetiekjes, moderne en historische winkelcentra, onwijs lekker ijs. Je voelt hem al aankomen he? Je kunt echt alle kanten op, letterlijk, in ons eigen Land van Cuijk.

Ik hou ook van vakantie. Van echt even niets en alleen maar opladen. Ik heb ook wel eens 14 dagen all inclusive aan het zwembad gelegen, maar eerlijk? Ik vind dat werkelijk vre-se-lijk! Ik wil er uit! Nieuwe dingen ontdekken, dat is vakantie voor mij! Bijvoorbeeld bijzondere mythes en verhalen van een bepaald dorp ontdekken, lokaal eten uitproberen, mooie gebouwen bekijken, marktjes bezoeken brocante, handgemaakte items of groente & fruit, ik vind alles leuk. Een paar jaar geleden was ik op vakantie in Wanroij. Mensen lachten me uit, aangezien dat serieus 6 kilometer verderop was. Maar wij konden vanuit onze slaapkamer uitkijken op de stal van de koeien. En ik heb de halve dag met een kalfje mogen knuffelen en nog nooit zo’n goed boerenontbijt gegeten. Ervaringen die ik echt niet snel vergeet. Weet jij hoeveel er hier te doen is? Dat je hier fantastisch kunt kanovaren? Naar een van de mooiste dierentuinen van ons land kan? Dat je dwars door het Oorlogsmuseum kunt fietsen? Dat je intiem kunt  picknicken en barbecueën in een prachtig park? Dat je kunt leren zeilen op de schitterende Kraaijenbergse Plassen? Dat we niet één, maar meerdere indrukwekkende kastelen hebben, sommige zelfs met een eigen brouwerij en mogelijkheid om te eten? Dat je hier kunt laser kleiduif schieten? En kunt wandelen met ezeltjes?! 
Wat is voor jouw ultieme Land van Cuijkse beleeftip? En waar zou jij in onze regio wel op vakantie willen?
Check de mogelijkheden hier: www.landvancuijk.nl/toerisme-en-recreatie/overnachten/