Do you dare? Baconspread!

Gepubliceerd op Vrijdag 24 april 2020

Ik zit op Facebook in een aantal damesgroepjes, eentje hiervan bespreekt alledaagse issues met elkaar. Van boekhoudtips, tot online lesgeven en de hamvraag: Wat eten we vandaag? Nu kwam er ook ter sprake wat we ’s middags als lunch aten. Wauw, werkelijk indrukwekkend. Iedereen is tegenwoordig superbewust bezig met eten. De ene kleurrijke poke bowl, naar de andere bietentoast met humusspread en ontkiemde alfalfasalade verscheen in de chat. ‘Heeft er niemand zin in een ouderwetse boterham met zoiets als baconsalade?’ Vroeg ik met een kwijlende smiley. Nadat ik dat had getypt verschenen er verrassende recepten met gebakken eieren en zelfgemaakte chocolade croissants. Niet veel later verscheen er een pbtje in mijn mailbox. Het was Lotte van Do you dare. Of ik écht zin had in Bacon spread. Toeval wou dat zij net een baconspread op de markt had gebracht. Ik las haar berichtje en snuffelde op haar site en die van foodrollercoaster. Die zoals de naam al doet vermoeden als doel heeft om jou mee te nemen in een wereld van verrassende geuren en smaken.

Ping nog een berichtje: ‘We hebben trouwens ook een vegan versie.’
Wat? Een vegetarische versie van een bacon spread ? Ik zat met opgetrokken wenkbrauwen te staren naar mijn scherm. Lotte typt: ‘B-Con spread!’
Dat is te briljant bedacht om niet uit te proberen, en zo zat ik een paar dagen later aan de keukentafel met twee nieuwe smeersels. De Baconspread is echt wat het belooft, een verrassende extra kick voor op je brood. Ik had een boterham met puur baconspread om goed te kunnen proeven. Lekker & absoluut anders! Nog lekkerder in combinatie met een goede plak kaas en een schijfje komkommer.
De smaak heeft voor mij het meeste weg van pulled pork. Het bracht mij ook terug naar een herinnering van mijn moeders draadjesvlees, met een vleugje appelstroop en een hintje peperkoek. Het voelt echt als een feestje op je boterham! En een feestje heb je af en toe ook nodig nietwaar?

Toen was het tijd voor de B-Con spread. Die deed zijn naam geen eer aan. Want het smaakt naar alles behalve een ‘con’! Ik moest twee keer proeven, maar ik vind deze misschien nog wel lekkerder dan de real deal. Hij heeft wel wat weg van de Bacon spread, maar dan een soort kleiner Indisch zusje. Net wat frisser, lichter en dus met een Oosters tintje. Ik heb voor mijn gezinsleden ook stukjes brood gesmeerd met de beiden spreads. Dochterlief ging ook voor de B-con spread en mijn vriend de meatlover (zonder het verschil te weten) voor de échte baconspread. Het leuke is dat wanneer je iets anders eet dan je gewend bent je direct creatief wordt. Zo gaat mijn vriend deze week ook eens koken. Hotdogs met Baconspread :)