De Magie van de maan

Gepubliceerd op Zondag 28 februari 2021

Voel jij je beter of slechter tijdens een volle maan? Of heb je geen idee? Er zijn namelijk nog steeds hele volksstammen die niet geloven in de kracht van de maan. Bizar, want zelfs het fenomeen van eb en vloed wordt gestuurd door de maan. Geen simpel fabeltje maar een ‘simpel’ feitje.
Het is morgen, zaterdag 27 februari, trouwens volle maan. Eigenlijk komt het er op neer dat de maan je gevoelens versterkt. Conflicten die sluimeren kunnen naar boven komen, maar ook stille romantische gevoelens, of goede ideeën kunnen ineens op de oppervlakte verschijnen.
Sommige mensen voelen zich heerlijk energiek, maar veel mensen zijn een tikkeltje boos of hebben een gevoel van onbalans.

Word jij een weerwolf?
Hier komt de hele legende van de weerwolf vandaan. Mensen die ineens echt agressief worden. Alcoholgebruik ligt hoger, dus het was in de kroegen (wanneer deze open waren) tijdens volle maan ook drukker. En ook de politie heeft het drukker tijdens een volle maan. Vroeger bestond er nog zoiets als maanziekte. Als iemand een misdaad had gepleegd kon hij of zij serieus worden vrijgesproken wanneer dit was gebeurd tijdens een volle maan. Misschien bestaat deze nu ook nog wel, maar je krijgt (helaas) geen vrijbriefje meer deze nacht…

Geen ramen wassen met volle maan
Ik let nog niet zolang op de maanstand hoor. Maar als je het eenmaal doet is het best opvallend. Ik heb zelfs een app gedownload over de maan. Deze vertelt bijvoorbeeld wat er wel en niet zeer geschikt is die dag. Bijvoorbeeld wat de perfecte dag is om zaadjes te planten of beter niet je ramen wassen. Echt? Ja, echt! Ik geef wel eerlijk toe dat ik deze app een beetje misbruik, zodat ik die dag mijn haar was, maar niet de vloer, want tja dat zei mijn maan-app.

Maanwater
Wist je dat je ook heel eenvoudig maanwater kunt maken? Het is zo simpel als het klinkt. Je neemt een (glazen) fles en vult deze met water. Dan zet je de fles in het licht van de volle maan. Zet het neer na zonsondergang en haal het weg voor zonsopgang. Dat mag buiten maar ook op de vensterbank als je bang bent dat een bever je fles leegdrinkt bijvoorbeeld. Met maanwater kun je jouw plantjes water geven vinden ze extra lekker, maar ook zelf opdrinken wanneer je wat extra energie kunt gebruiken. Je kunt dit nog uitbreiden door er kruiden bij te doen of edelstenen of lieve woordjes te fluisteren tegen je water en een briefje bij te doen. Je kunt het zo magisch maken als je zelf wil